Nova vest
Fudbal

Petak, 08.08.2014.

12:38

Marinković: Cilj dupla kruna i LE

Povratnik u Partizan Nenad Marinković rekao je da mu je glavni cilj da sa crno-belima osvoji duplu krunu i plasira se u Ligu Evrope.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

On je potpisao ugovor na dve godine, a kao i prethodni put nosiće dres sa brojem 29.

"Presrećan sam zbog povratka, osećam se isto kao pre 10 godina kada sam debitovao u prvom timu. Ovo je mnogo bitan dan u mom životu, Partizan je moja druga kuća, osećam se kao da nikad nisam ni odlazio", rekao je Marinković na zvaničnoj promociji u Humskoj.

"Imao sam i ponude iz inostranstva, ali kada me je pozvao Partizan nisam imao dilemu. Cilj nam je da udjemo u Ligu Evrope i uzmemo duplu krunu, sve osim toga bio bi neuspeh", istakao je 25-godišnji Marinković i konstatovao da je sada mnogo ozbiljniji i zreliji, i kao čovek i kao igrač.

Marinković nije hteo posebno da komentariše potez nekadašnjeg saigrača iz juniorskih, a potom i seniorskih dana Miloša Bosančića, koji je ovog leta prešao u Crvenu zvezdu.

"To je njegova stvar. Kada se budemo sreli ju derbiju naravno da ću učiniti sve da pobedim, kao i on za svoju ekipu", zaključio je Marinković, koji zbog papirologije neće biti u konkurenciji za sastav tima protiv Voždovca u prvom kolu šampionata.

Trener „crno-belih“ Marko Nikolić istakao je da mu je drago što je nastavljen trend povratka nekadašnjih igrača u klub.

"Nenad je bio ogroman potrncijal, možda je nosio prevelika očekivanja na ledjima, pa nije uspeo da ih ostvari u prethodnom boravku. Sada je stekao iskustvo u inostranstvu i verujem da ću dostići nivo koji se nekad očekivao od njega", naveo je Nikolić.

Marinković je klub iz Humske napustio 2010. godine, a prethodno je igrao i na pozajmicama u zrenjaninskom Banatu i grčkom Ofiju. Marinković je još igrao za Smederevo, izraelsku Bnei Jehudu i Hapoel Akru, kao i švajcarski Servet.

Pre Marinkovića, Partizan je u ovom prelaznom roku doveo defanzivca Branka Ilića i vezistu Ivana Petrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve