Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.08.2014.

23:55

Karadžić: Ne opstruirajte FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić poručio je generalnom sekretaru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću da ne opstruira to telo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Terzić je optužio Savez da je postavio nerealne kriterijume finansijskog fer-pleja i rekao da ’crveno-beli’ neće moći na vreme da izmire obaveze da bi dobili licencu.

Mogu da shvatim upravu Crvene zvezde da ima teško nasleđe, ali ne mogu da prihvatim svojevrsni poziv drugim klubovima da ne ispunjavaju svoje obaveze, a pogotovo da se iznose podaci o dugovanjima u javnost. UEFA svakodnevno na stolu ima pres-kliping i ukoliko se ovakvi napisi budu ponavljali, može se dogoditi da Savezu oduzmu licenciranje. A onda će nivo tolerancije biti – nula“, rekao je Karadžić u razgovoru za „Novosti“.

Prvi čovek FSS rekao da je neprijatno iznenađen istupom čelnika kluba sa „Marakane“.

Umesto da Zvezda rešava tih 1,5 miliona evra duga i registruje igrače, oni pozivaju na opstrukciju. Moraju da počnu s rešavanjem dugova, najlakše je reći: ’ne možemo’“, naglasio je Karadžić.

Karadžić dodaje da bi bilo lepo da FSS može da traži od klubova švajcarske standarde, ali posebno naglašava da krovna organizacija ulazi čak i u kompromise kako bi što bezbolnije rešila probleme.

Svaka čast većini klubova, jer su shvatili da ih samo čist račun i dobra infrastruktura mogu voditi napred. I uveren sam da će do sredine septembra svi ispuniti zahteve osim Zvezde. A onda ćemo svi mi zajedno morati da rešimo njihov problem. I Vlada Srbije i Ministrastvo sporta i FSS. Ako neko neće da rešava problem, onda se, nažalost, posledice znaju. Ipak, uveren sam da će rukovodstvo Zvezde u ovih 30 dana sanirati značajni deo dugovanja“, zaključio je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve