Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.08.2014.

23:35

Nikolić: Crveni Trajkoviću odlučio

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona da je isključenje Branislava Trajkovića odlučilo meč sa Ludogorecom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-beli’ su igrali 2:2 sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, a bugarski šampion prošao je dalje zahvaljujući golovima u gostima, pošto je prvi meč završen bez golova.

Nema mnogo toga pametnog da se kaže u analizi. Konfuzno smo počeli meč, surovo smo kaznjeni sa dva gola. Fenomenalno smo se vratili u igru, sa nekoliko šansi, pa sa dva gola. Sve je bilo na našoj strani, a bez dileme detalj koji je odlučio utakmicu je Trajkovićevo isključenje“, izjavio je Nikolić na konferenciji za medije posle meča.

Nikolić je naglasio da ne postoji nikakvo opravdanje za potez Trajkovića, koji je pred kraj poluvremena udario protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton.

U Partizanu se to dešavalo i ranije. Ipak, tolerancija za tako nešto ne može da postoji“, naglasio je Nikolić.

Strateg Partizana je, međutim, istakao da su njegovi igrači zaslužili više i da nisu imali sreće.

Nemam šta da zamerim igračima. Nadljudskim naporima izneli smo tih 55 minuta sa igračem manje. Čak i u drugom poluvremenu smo bili sigurni da nećemo primiti gol, a imali smo i tri šanse. Takođe, nismo imali ni sreće da ovi momci dobiju zasluženu nagradu. Ispali smo, iako nismo bili poraženi u tom dvomeču. Zaslužili smo više“, istakao je Nikolić.

Nikolić je dodao da mu je žao publike i navijača, ali je podsetio da ’crno-bel’e sada očekuje novi evropski dvomeč, odnosno utešna nagrada u vidu nastupa u baražu za Ligu Evrope.

Imamo još jednu šansu da napravimo podvig, jer igrači rade u ovakvim uslovima. Ništa neće moći da promeni takvo moje mišljenje“, zaključio je Nikolić.

Trajković posle utakmice nije želeo da komentariše nepromišljeno isključenje na izuzetno značajnom meču, već je samo prošao pored novinara.

Žreb plej-ofa za plasman u Ligu Evrope biće održan se u petak u sedištu UEFA u Nionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve