Kelhar potpisao za Šefild Venzdej

Slovenački reprezentativac Dejan Kelhar novi je član Šefild Venzdeja.

Izvor: B92, zvanični sajt Engleska
Podeli

Kelhar, koji je u dresu Crvene zvezde osvojio titulu u JSL, potpisao je ugovor na dve godine posle uspešne probe.

Dejan Kelhar je tokom karijere nastupio za slovenačku reprezentaciju šest puta, a Zvezdin dres nosio je ovog proleća u svih 15 utakmica.

Član drugog engleskog ranga, čiji vlasnik je i dalje Milan Mandarić, već godinama ima praksu da igračima daje kratak ugovor uz opciju produžetka ako su u klubu zadovoljni.

Proveo sam sa timom veći deo leta, igrao sam u pripremnim mečevima i drago mi je što je menadžer video da sam dovoljno dobar da mi ponudi ugovor“, kaže Kelhar.

“Imam bogato iskustvo stečeno igrajući u Izraelu, Nemačkoj, Belgiji, Poljskoj, Azerbejdžanu, Turskoj, Srbiji I Sloveniji, ali nikad nisam igrao u Engleskoj. Pričao sam sa igračima, koji su mi rekli mnogo lepih stvari o engleskom fudbalu, vrlo sam uzbuđen zbog dolaska na Hilzboro”.

Njegov zemljak i dojučerašnji saigrač Nejc Pečnik igrao je pre Crvene zvezde za Šefild Venzdej, gde se nije iskazao. Kelharu bi, zbog stila igre jorkširske ekipe, posao trebalo da bude lakši. Za razliku od prošle sezone, kada se borio za titulu, pred Kelharom je žestoka borba za opstanak u Čempionšipu.

Slovenac će nositi dres “Sova” sa brojem 44, baš kao i u Beogradu. Nova sezona za Venzdej počinje u subotu od 16 časova, kada gostuje Brajtonu.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu