Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.08.2014.

11:31

Lampard: Siti fantastična prilika

Šampion Engleske Mančester Siti zvanično je potvrdio da će Frenk Lampard naredne sezone igrati za 'Građane' na pozajmici.

Izvor:

Autor:

Default images

Legenda Čelsija je posle napuštanja Londona dogovorila saradnju sa Njujork Sitijem, koji je takođe u vlasništvu gazda Sitija, ali ekipa iz 'Velike jabuke' počinje takmičenje u MLS tek u januaru.

"Dolazak u Mančester Siti je fantastična prilika za mene da treniram i igram na najvišem nivou, ali i da ostanem u top formi pre odlaska u Njujork", rekoa je Lampard.

Čileanski mendžer Manuel Pelegrini dobio je još jednu opciju u veznom redu, a da ozbiljno računa na bivšeg reprezentativca Engleske, barem u prvom delu sezone, govori i činjenica da je Džek Rodvel prešao u Sanderlend.

"Bilo je ovo nekoliko uzbuljivih i sjajnih dana za mene. Počelo je predstavljanjem u Bruklinu, gde su me svi odlično prihvatili i bili fantastični prema meni. Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri i baš sam uzbuđen zbog toga", dodao je Lampard. "Sreo sam se sa Manuelom (Pelegrinijem) i nekolicinom igrača dok sam bio u SAD, i jedva čekam da zaigram i dam svoj doprinos Mančester Sitiju".

Pelegrini je izrazio zadovoljstvo dolaskom 36-godišnjeg igrača sredine terena.

"Frenk je prvoklasan igrač sredine terena i ovo je prilika koja svima odgovara, njemu, Mančester sitiju i Njujork Sitiju. Radujem se što ću raditi s njim i uvesti ga u naš tim. Njujork je napravio sjajan posao njegovim dolaskom, a ja sam zadovoljan što će biti u našoj ekipi u prvom delu sezone u kojoj će se pripremiti za povratak u Njujork i nove izazove", rekao je Pelegrini.

Najbolji strelac u istoriji Čelsija napustio je Stamford Bridž posle 13 sezona u klubu, a navijači 'Plavaca' nisu baš najbolje prilazili odlazak svoje legende.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve