Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.07.2014.

22:20

Superkup Ukrajine pripao Šahtjoru

Fudbaleri Šahtjora osvojili su Superkup Ukrajine pobedom nad Dinamom iz Kijeva rezultatom 2:0.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Posle prvog poluvremena u kom nije bilo golova, ekipa iz Donjecka je povela u 75. minutu preko Oleksandra Hladkija, da bi u 93. konačan rezultat postavio Marlos, svega sedam minuta po ulasku na teren.

U timu Šahtjora nije bilo fudbalera koji su nedavno odbili da se vrate u ratom zahvaćenu Ukrajinu iz Francuske, međutim zaigrala su petorica brazilskih igrača, Adrijano, Fernando, Ilsinjo, Tajson i Marlos.

Uprkos porazu, Dinamo je imao veći period utakmice loptu u nogama, ali je stvorio svega četiri šanse za udarac na gol protivnika, sva četiri puta je bio siguran golman Kanibolockij.

Šahtjoru je to šesti trofej u Superkupu, drugi uzastopni, dok je Dinamo doživeo treći poraz u duelima šampiona i pobednika nacionalnog Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve