Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.07.2014.

10:03

B92: Advokat novi selektor Srbije!

Holandski trener Dik Advokat biće novi selektor reprezentacije Srbije, potvrdio je za B92 predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Adbvokat će na mestu selektora naslediti Ljubinka Drulovića koji je bio vršilac dužnosti nakon odlaska Siniše Mihajlovića.

„Sutra ili prekosutra ćemo zvanično potvrditi da je Dik Advokat selektor. Tokom vikenda bi trebalo da bude i njegovo predstavljanje“, rekao je Karadžić za B92.

Dik Advokat ima 66 godina i bogatu trenersku karijeru tokom koje je vodio PSV, Rendžerse, Borusiju Menhengladbah, Zenit, AZ Alkmar, ali i selekcije Holandije i Belgije. Najveći uspeh doživeo je sa Zenitom sa kojim je osvojio Kup UEFA i Superkup Evrope.

„Srbija ima sjajan tim, fokus će biti na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Nisam želeo da radim kao klupski trener. FSS je preuzeo inicijativu u pregovorima i pristao sam“, rekao je Advokat holandskim novinarima i potvrdio da će potpisati dvogodišnji ugovor.

Advokat ali i fudbalska reprezentacija Srbije imaće imperativ u kvalifikacijama za EURO 2016. godine nakon što je naš tim propustio da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2012. godine i Svetsko prvenstvo ove godine.

Srbija se nalazi u grupi I u kvalifikacijama za naredni EURO zajedno sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve