Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.07.2014.

19:32

Nula u Rumuniji, nada za Jagodinu

Fudbaleri Jagodine i Kluža odigrali su bez golova u Rumuniji, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Mladena Dodića odigrala je veoma dobar meč na neugodnom gostovanju i sa dosta optimizma dočekuje revanš na svom terenu.

Srpski tim bio je u većem delu utakmice ravnopravan rival favrizovanom domaćinu, imao je čak i bolje šanse, a u dva navrata je Mateo Sušić praktično u poslednjem trenutku spasavao siguran gol Jagodine.

Revanš je na programu za nedelju dana.

Srpski klubovi loše su počeli drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je prethodno Vojvodina deklasirana u Slovačkoj sa 4:0 protiv Trenčina.

Jagodina je sasvim solidno počela duel u Rumuniji. Umirila je odmah na startu domaći tim, a u 16. minutu je umalo i povela.

Šušnjar je dobio odličnu loptu, ali je za malo zakasnio, pa je golman domaćina intervenisao. Dva minuta kasnije srpski tim ponovo je organizovao sjajnu akciju po levoj strani i ponovo je golman domaćina u poslednjem trenutku intervenisao ispred Šušnjara.

Tim Mladena Dodića odlično je postavio blok, domaći tim nije mogao da se probije, a srpski tim je iz kontre ozbiljno pretio. U nastaku prvog dela Kluž je imao nekoliko pokušaja, ali Đuričić je lako zaustavio sve udarce.

Tako je ostalo i do kraja prvog dela koje je završeno bez golova.

Domaći tim bio je početkom drugog poluvremena nešto konkrretniji, ali je u 57. minutu Jakimovski iamo prvu gol šansu na utakmici. Natrčao je na odbijenu loptu i šutirao po zemlji, savladao je golmana, ali je na gol liniji Sušić intervenisao.

Sušić je bio spasilac Kluža i u 62. minutu. Šušnjar je dobio dobru loptu, uspeo je da obiđe istrčalog golmana, ali ne i da stigne do lopte pre Sušića. Kluž je imao prividno terensku inicijativu, imao je i pogođenu prečku 20-ak minuta pre kraja posle kornera, ali srpski predstavnik igrao je izuzetno dobro.

Jagodina je do kraja utakmice ostala koncentrisana, pa je sačuvala odličnih 0:0.

Kluž: Felgeiraš, Sušić, Larie, Deak, Muniru, Kostea, Ogbu, Negrut, Lopes, Rada, Monroj.
Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Đurić, Šušnjar, Mihajlović, Mitošević, Cvetković, Milinković, Jakimovski, Arsenijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve