Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.07.2014.

17:30

Ubedljiv poraz Voše u Slovačkoj

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na gostovanju slovačkom Trenčinu sa 4:0 (1:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Slovačka ekipa tako je stekla veliku prednost pred revanš koji se igra za sedam dana u Novom Sadu.

Tri gola postigao je Nigerijac Sajmon, a jednom je precizan bio Brazilac Da Silva.

Trenčin je tokom celog meča bio bolji rival, a Vojvodina, koja je izgledala neuigrano i nesigurno, nije uspela da stvori nijednu ozbiljnu priliku.

Od 19.30 Jagodina igra sa Klužom u gostima, a u 21.05 na Banovom brdu Čukarički dočekuje Gredig.

Tok meča:

Na samom početku domaći su imali inicijativu, Sajmon je bio u prilici, ali je siguran bio golman Jovanić. U nastavku je Vojvodina igrala nešto slobodnije, međutim ni posle 17 minuta igre nema promene rezultata.

Domaći fudbaleri poveli su u 20, minutu. Sajmon je lako prevario Puškarića i postigao gol iskosa sa oko 14 metara. Sajmon je mladi reprezentativac Nigerije, ponikao u Ajaksovoj akademiji, a bio je želja Totenhema i Liverpula. Trenčin je posle vođstva igrao rasterećenije i nekoliko puta zapretio novosadskom timu.

Usledio je period mirne igre, bez šansi na obe strane, a u 40. minutu Lobotka je šutirao pored gola Jovanića, a zatim je isto učinio Da Silva. Tokom prvog poluvremena Trenčin je bio nešto konkretniji, dok je Vojvodina delovala nesigurno.

I na početku drugog dela domaći fudbaleri imali su više loptu u posedu, a Novosađani su pokušavali iz kontranapada da zaprete, međutim pravili su dosta grešaka u dodavanju. Neopreznost odbrane Vojvodine kaznili su fudbaleri Trenčina i u 53. minutu duplirali prednost. Kubik je prošao po levoj strani, centrirao, Mišak nije uspeo da zahvati loptu, ali je zato ponovo precizan bio Sajmon.

Posle kornera Vojvodine, Trenčin je imao novu šansu, prvo je udarac Kubika odbranio Jovanić, a zatim je Da Silva šutirao pored gola. Još jedan dobar napad po levoj strani poveo je Da Silva, centrirao u peterac gde je bio Sajmon koji postiže het trik u 59. minutu.

Samo osam minuta pošto je ušao u igru, Marko Živković dobio je direktan crveni karton zbog udarca fudbalera slovačkog tima.

U 72. minutu Trenčin postiže i četvrti gol. Ovoga puta precizan je bio Da Silva, posle prilike koju je sa leve strane stvorio Sajmon. Brazilcu Da Silvi je prvi evropski klub bio Az Alkmar u vreme kada je trener bio Dik Advokat, ali tamo nije odigrao nijedan meč.

Sastavi:

Vojvodina: Jovanić, Nastić, Babić, Pekarić, Puškarić, Makarić, Poletanović, Radoja, Alivodić, Ivanoić, Veselinović
Trenčin: Volešak, Čeglej, Ramon, Kleščik, Holubek, Baes, Mišak, Lobotka, Kubik, Da Silva, Sajmon

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve