Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.07.2014.

19:55

Kros od četvrtka u Realu za 30m

Jedan od ključnih igrača nemačke reprezentacije Toni Kros nastaviće karijeru u madridskom Realu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski klub pristao je da plati Bajernu 30 miliona evra za igrača kojem ugovor ističe sledećeg leta.

Krosova godišnja plata biće 6 miliona evra. Zvanično predstavljanje dečka dođenog na baltičkoj obali u Madridu zakazano je za četvrtak u 17 časova.

Toni Kros rođen je januara 1990. u Grajfsvaldu, na krajnjem severoistoku Nemačke. Posle početka u lokalnom klubu i kratkog boravka u Hanzi iz obližnjeg Rostoka, preselio se u Bajern sa 16 godina.

Beogradska publika može da se pohvali da je prisustvovala njegovom evropskom debiju, kada je kao 17-godišnjak za 10 minuta na terenu pretvorio vođstvo Zvezde u pobedu Bajerna od 3:2, asistencijom za Klozea i sopstvenim golom.

U naredne tri sezone nije dobio mnogo prilika u bavarskom timu, ali je odlično iskoristio pozajmicu Leverkuzenu (9 golova i 12 asistencija u sezoni) i kao 20-godišnjak ušao u selekciju Nemačke za SP u Južnoj Africi.

To takmičenje, kao i EP 2012, Kros i Nemci završili su u polufinalu, ali je ovog juna bio jedan od najbitnijih igrača u dominantnom nemačkom timu, koji je osvojio četvrtu titulu prvaka sveta.

Kros je u međuvremenu zborio bitno mesto i u Bajernu, ali je Pep Gvardiola bio nedovoljno zainteresovan da ga zadrži, pa je još od proleća izgledalo realno da će sjajni vezni igrač napustiti Minhen, da ne bi otišao sledećeg leta kao slobodni igrač.

Za Krosa su bili zainteresovani manje-više svi veliki evropski klubovi, a u nekoliko navrata izgledalo je da se seli u Mančester Junajted, ali se čini da je novi menadžer Luj Van Gal odustao od tog transfera. Priliku je iskoristio Real Madrid, koji posle evropske titule želi da posle dve sezone pauze vrati titulu na Bernabeu.

Kros je u Bajernu odigrao 176 mečeva i dao 23 gola, za Nemačku već ima 51 nastup uz 7 pogodaka, poslednja dva u polufinalnom trijumfu nad Brazilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve