Nova vest
Fudbal

Subota, 12.07.2014.

20:29

Pele stigao kod Tadića

Engleski Sautempton doveo je još jedno zvučno pojačanje iz Holandije, stigao je napadač Gracijano Pele.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Italijan ima 28 godina, a u poslednje dve sezone postigao je 55 golova za Fejenord na 66 utakmica.

Pele je potpisao trogodišnji ugovor, Sautempton nije saopštio kolika je vrednost transfera iz Roterdama, ali se spekuliše da je oko 8 miliona funti.

"Ovo je najbolji izbor za mene jer klub želi da napreduje svake godine. Bilo je još zainteresovanih timova, ali sam srećan što sam u Sautemptonu. Biće ovo sjajan korak za mene. Proveo sam dve sjajne godine sa trenerom Ronaldom Kumanom u Fejenordu, nadam se da će tako biti i ovde", rekao je bivši igrač Parme.

U poslednje dve sezone samo su Kristijano Ronaldo (1,17) i Lionel Mesi (1,02) postizali više golova po meču od Pelea (0,88).

Pre Pelea u Sautempton iz Holandije je stigao Dušan Tadić, za 12 miliona funti iz Tventea. Tako je Sautempton u svoje redove doveo dvojicu igrača koja su prošle sezone bila odgovorna za 53 gola Fejenorda I Tventea u Erediviziji.

Pele je bio drugi strelac lige sa 23 pogotka, dok je Tadić bio četvrti golgeter sa 16 golova I prvi asistent sa 14 proigravanja.

Sautempton je bio sjajan prošle sezone u Premijer ligi, završio je kao osmi, ali je tokom leta ostao bez trojice ključnih igrača, Rikija Lamberta, Adama Lalane (obojica prešla u Liverpul) i Luka Šoa (Mančester Junajted).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve