Nova vest
Fudbal

Subota, 12.07.2014.

18:50

Zvezda ubedljiva protiv Krke – 5:2

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na pripremama u Sloveniji, pošto su sa ubedljivih 5:2 savladali ekipu Krke.

Izvor:

Autor:

Default images

Zvezda je odigrala sjajno prvo poluvreme, posle kog je vodila sa ubedljivih 3:0 golovima bekova – Nikole Mijailovića i Marka Petkovića, dok je treći pogodak bio delo Aleksandra Kovačevića sa distance. Krka je u nastavku smanjila sa penala, da bi kapiten Nenad Milijaš uzvratio, takođe sa bele tačke. Na 5.1 povisio je Đorđe Despotović, a konačan rezultat postavio Novak u samom finišu.

Trener tima sa Marakane Nenad Lalatović izveo je trenutno najjaču postavu na startu meča, da bi u nastavku šansu dobili uglavnom svi mladi igrači. U prvih 45 minuta istakao se Vukan Savićević, dok je drugi deo pripao tandem mladih ofanzivaca iz Zvezdine škole, Luka Jović – Đorđe Despotović.

Šampion Srbije je u prvom meču na pripremama savladao drugoligaša Veržej sa 4:2.

Crveno-beli se u nedelju vraćaju u Beograd.

Ekipa Nenada Lalatovića je u uvodnih 15 minuta pretila uglavnom preko bokova, najviše se istakao novajlija Nenad Gavrić, ali su defanzivci Krke uspeli da sačuvaju svoju mrežu. Ipak, samo tri minuta kasnije, Zvezda stiže do vođstva.

Kapiten Nenad Milijaš oduzeo je loptu protivniku nadomak kaznenog i lepo je odložio na levu stranu – odakle je Nikola Mijailović šalje u mrežu.

Nastavila je ekipa iz Beograda u istom ritmu, da bi malo pre pola časa igre duplirala prednost, a ovoga puta se u strelce upisao desni bek – Marko Petković. Opet se u ulozi asistenta našao Nenad Milijaš, idealno je centrirao a mladi reprezentativac glavom pogodio gol.

Treba napomenuti i odličnu igru mladog Vukana Savićevića. Vezista iz Zvezdine škole pravi dosta problema defanzivcima Krke, kako prodorima, tako i pasovima ka svojim igračima. Upravo posle jednog takvog prodora crveno-beli su krunisali sigurnih 45 minuta.

Savićević je prevario dvojicu čuvara, povukao loptu i zatim je odložio Aleksandru Kovačeviću, koji je snažnim udarcem iz daljine šalje iza leđa golmana.

Dvadesetak navijača Crvene zvezde koji organizovano navijaju, skandirali su, očigledno zadovoljni igrom Milijaša, "Ti si naš kapiten Nenade".

Slovenačka ekipa smanjila je posle deset minuta igre u nastavku, posle dosta čudne odluke glavnog arbitra. Kahriman je lako uhvatio centaršut, duel mladog Ristića I napadača Krke se nastavio, a sudija pokazao na belu tačku.

Primljen pogodak nije poremetio igrače šampiona Srbije, nastavili su da diktiraju tempo i pritiskaju rivala, da bi posle starta nad Ifeani Onjilom usledio novi penal. Odgovornost je preuzeo Milijaš i poslao loptu pod prečku za 4:1.

Iako je Nenad Lalatović promenio gotovo celu prvu postavu, situacija na terenu se nije promenila, pa je ubrzo bilo 5:1 na Zvezdu. Mlađani Luka Jović, strelac u prvom meču, povukao je loptu kroz sredinu i sjajno izbacio Đorđa Despotovića '1 na 1' sa golmanom Krke, a centarfor je lako smestio u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, u 79. minutu, Krka je uspela da postigne drugi pogodak. Golu Novaka prethodio je promašaj Despotovića, posle nove asistencije Jovića. Napadač Krke je ostao usamljen u kaznenom prostoru i lako pogodio praznu mrežu posle povratne lopte.

Do kraja susreta novi sjajan prodor imao je 16-godišnji Luka Jović, prevario je dvojicu čuvara, ušao u kazneni i uputio udarac. Golman slovenačke ekipe uspeo je samo da zakači loptu, ali dovoljno da je uspori i omogući saigraću da je izbije sa linije.

Crvena zvezda – Krka 5:2 (3:0)
Mijailović 18, Petković 29 , Kovačević 34, Milijaš 64(p), Despotović 75 - Novak 56(p), 79

Rajković (Kahriman 45'), Petković, Lazić (Jovanović 65'), Pavićević (Arauho 65'), Mijailović (Ristić 45'), Kovačević (Gogić 45'), Milijaš (Jović 65'), Savićević (Jokić 65'), Lazović (Onjilo 45'), Gavrić (Karaklajić 65'), Rakić (Despotović 45')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve