Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.07.2014.

20:19

Van Gal sa zvezdama na pripreme

Luj van Gal vodi na pripreme u SAD gotovo kompletan tim Mančester Junajteda, uključujući i brojne zvezde koje su igrale na SP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vejn Runi, Huan Mata, David De Hea, Šinđi Kagava ispali su u prvoj fazi šampionata i od starta će sa timom preko okeana. U timu će od starta biti i prva dva pojačanja – Luk Šo i Ander Erera.

Poštedu su dobili samo oni koji su na SP stigli daleko. Van Gal će poslednji put voditi Holandiju 12. ili 13. jula, u odnosu na rezultat polufinala, a već osamnaestog leti sa ekipom u Severnu Ameriku.

Prvi put na klupi kluba biće u meču sa LA Galaksijem 23. jula, na Rouz Boulu u Pasadeni (poprištu finala SP 1994), kojim počinju nastup na Ševrolet kupu. Sponzor takmičenja je novi sponzor Junajteda, koji za veoma upadljivu reklamu na dresu plaća 53 miliona funti po sezoni (prethodni sponzor AON plaćao 20 miliona).

Veliku pažnju privlači meč sa Interom 29. jula, u kojem će prvi put na suprotnoj strani biti dojučerašnii kapiten Nemanja Vidić, a preostali rivali su Roma (26. jul), Real Madrid (2. avgust), a u slučaju dobrih rezultata igraće i finale 4. avgusta u Majamiju, gde je Runiju počelo leto sa engleskom reprezentacijom.

Očekuje se da će meč sa Realom u Mičigenu postaviti rekord po broju gledalaca jedne fudbalske utakmice u SAD.

Junajted i Real su dva najpopularnija kluba na planeti po nekoliko anketa obavljenih u prethodnim godinama, a „Crveni đavoli“ će izvesno u narednim mesecima oboriti Realov rekord kao klub sa najvišim ugovorom sa proizvođačem sportske opreme – Madriđani od Adidasa dobijaju oko 35 miliona evra po sezoni, a ista firma ponudila je engleskom klubu 600 miliona funti za 10 godina.

Sezona u Premijer ligi počinje 16. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve