Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.07.2014.

18:52

LŠ: Andora slavi golmana-strelca

Pogotkom golmana Eloja Kasalsa Rubija andorska Santa Koloma ostvarila je istorijski uspeh protiv prvaka Jermenije Banantsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rubio je u 95. minutu smanjio na 3:2 i tako omogućio andorskom timu da prvi put dođe do druge runde kvalifikacija za LŠ.

U prvom meču Santa Koloma je dobila 1:0, vodila je i u Jerevanu, a posle tri vezana gola za Jermene igrala je poslednjih 25 minuta sa igračem više.

Andorski klub će u drugoj rundi igrati sa Makabijem iz Tel Aviva, jedinim klubom kojeg su do ovog leta pobedili u Evropi (uz 1 remi i 18 poraza).

Andorski klubovi su u dosadašnjih 37 nastupa u takmičenjima UEFA ispadali 36 puta, a jedini prolazak ostvarila je Sant Žulija protiv sanmarinskog Tre Fjorija 2010, kada su bili uspešniji sa penala (obe utakmice okončane 1:1).

Za jermenski fudbal ovaj neuspeh je veliki šok, prethodni prvak te zemlje Širak je prošlog leta posle dva remija ispao od Partizana.

U toku je revanš meč Levadije sa Fjoritom, klub iz Talina je u San Marinu pobedio 1:0. U večernjem terminu saznaćemo Partizanovog prvog ovogodišnjeg rivala, posle revanša HB Torshavna sa Linkolnom, prvakom Gibraltara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve