Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.07.2014.

17:22

Dijego: Fudbal pati za Di Stefanom

Dijego Armando Maradona samo je jedan od velikog broja ličnosti iz sveta sporta koje je smrt Alfreda di Stefana pogodila.

Izvor:

Autor:

Default images

Legendarni El Pibe rekao je da je od zemljaka naučio mnogo toga, kao i da će se večno sećati nekih momenata provedenih sa čuvenim napadačem Real Madrida

"Za mene, on je maestro, naučio me je puno toga. Sećam se velikog broja divnih momenata provedenih s njim. Fudbal pati zato što je njegov velikan preminuo, bio je veliki igrač ali i još veći čovek. Imao je sjajnu ličnost", rekao je Maradona.

Di Stefano je umro od posledica srčanog udara u ponedeljak u Madridu.

Cela Argentina je u žalosti, a Havijer Masćerano žali što nije imao priliku da gleda jednog od najboljih centarfora svih vremena.

"Nikada neću prežaliti što nisam imao mogućnost da ga gledam uživo. Moj otac i deda su mi pričali svaki dan o njemu, o načinu na koji je igrao i osećao fudbal. On je bio dar svetu fudbala, i, bez ikakve sumnje, mnogo će nam nedostajati", rekao je Masćerano.

Di Stefano je drugi strelac Reala u istoriji, iza Raula, sa 307 postignutih golova u svim takmičenjima.

Karijeru je počeo 1945. godine u argentinskoj River Plati, a igrao je još za Urakan, Milonarios i Espanjol, gde je 1966. godine završio karijeru. Za reprezentaciju Argentine odigrao je šest utakmica i postigao šest golova, a za Španiju 31 utakmicu i postigao 23 gola.

Kao trener predvodio je, između ostalih, Real Madrid, Valensiju, River Plejt i Boku Juniors.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve