Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2014.

08:48

Nikolić: Video sam slabosti tima

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz na pripremama od rumunskog Petrolula, ali je trener Marko Nikolić zadovoljan onim što je video.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Minimalnu pobedu trećeplasniranoj ekipi prošlosezonskog šampionata Rumunije doneo je nekadašnji fudbaler Čelsija Adrijan Mutu.

“Jako dobra utakmica, imala je dve faze, odličan naš početak, nekoliko prilika za gol, ali je potom protivnik preuzeo kontrolu igre, gde smo pokazali tehničku nesigurnost na sredini terena”, rekao je Nikolić.

Pobednik je odlučen već u već u 29. minutu, kada je Mutu iskoristio dobru dubinsku loptu i bolje se snašao od kompletne defanzive Partizana.

Dobili smo gol iz jedna kiks situacije, ove utakmice nam pokazuju individualne greške kako bismo mogli da ih na vreme korigujemo. Nezadovoljnim me čini naš stari problem, realizacija, mnogo šansi nismo iskoristili, olako nam prođu, olako promašimo”, naveo je Nikolić.

U medijima se poslednjih dana mnogo govori o defanzivcu Vojislavu Stankoviću, koga je u nekoliko navrata trener “crno-belih” javno pohvalio za zalaganje i trud.

Ja sam hteo da ga ohrabrim, dobro je trenirao, dobro je odigrao polusezonu... Imali smo ideju da odmorimo pet igrača, te da pružimo mlađim igračima šansu. Generalno, utakmica je poslužila svrsi i vrlo sam zadovoljan time. Nisam srećan, fali mi za utisak bar jedan gol, trebalo nam je više iskustva i kvaliteta u napadu”, dodao je Nikolić.

Srpski vicešampion i učesnik kvalifikacija Lige šampiona će se u narednoj utakmici na pripremama sastati sa ruskim Rubinom. 6. jula.

Tu ćemo već igrati sa timom koji je projekcija za prvi tim, to će biti takmičarska utakmica, sada stavljamo tačku na deljenje minutaže”.

Uprkos pohvalama Stankoviću, Nikolić je rešen da pojača konkurenciju u poslednjoj liniji odbrane, pominjalo se ime Branka Ilića, ali za sada nema zvaničnih potvrda.

Ništa nema od potpisa, moraćemo da sačekamo, posle vikenda. Radimo na tome, nisam srećan što prolaze dani, ali nećemo odustati, znamo šta nam treba, kvalitet i talentovani mladi igrači. Sada moramo da budemo brzi”, zaključio je Nikolić.

Prema informacijama iz “crno-belog” tabora Danko Lazović i dalje konkuriše za tim za sledeću sezonu, bez ozbira na najave odlaska, dok će levi bek Vladimir Volkov biti vraćen u Beograd, kako bi obavio preglede povrede leđa, zadobijene u prijateljskoj utakmici sa Malmeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve