Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.07.2014.

12:34

Žardel: Koristio sam kokain

Legendarni brazilski napadač, čovek koji je bio strah i treper za evropske golmana dok je nosio dres Porta, Mario Žardel, priznao je da je koristio kokain.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sada 40-godišnjak, Žardel je igrao za 20 klubova širom sveta do 2011. godine, ali je najveći trag ostavio u Portu za koji je postigao 166 golova na 169 utakmica.

"Bio sam zaljubljen kada sam igrao u Portu, a onda me ostavila devojka. To je loše uticalo na mene i odao sam se kokainu. Koristio sam tu drogu otprilike mesec dana. Rekao sam doktoru", rekao je Žardel.

Imao je još nekoliko blistavih sezona u karijeri, za Galatasaraj je dao 34 gola na 43 utakmice, a za Spoting iz Lisabona 67 na 62 meča.
Međutim, sklonost narkoticima ga je sprečilo da napravi možda još veću karijeru, kao i da ostavi veći utisak u reprezentativnom dresu.

U to vreme su mu konkurencija u Brazilu bili Ronaldo, Ronaldinjo, Elber i Rivaldo, pa je odigrao samo deset utakmica i dao jedan gol za Selesao.

Bio je šampion Južne Amerike sa Gremiom, Portugala, Argentine, te osovjio UEFA Superkup sa Galatom. Godine 1993. je bio U-20 šampion sveta sa Brazilom.

Bio je najbolji strelac Kopa Libertadores 1995, pet sezona neprikosnoveni golgeter Portugala, prvi strelac Lige šampiona u sezoni 1999/2000, te "Zlatna kopačka" Evrope 1999. i 2002.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve