Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.07.2014.

12:04

De Jong iz Ajaksa u Njukasl

Povremeni fudbalski reprezentativac Holandije i dosadašnji član Ajaksa Siem de Jong potpisao je šestogodišnji ugovor sa engleskim Njukaslom.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

De Jong ima 25 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog, a prošle sezone za Ajaks je odigrao 28 mečeva i dao devet golova.

Klubovi nisu saopštili visinu transfera, a engleski mediji navode da se radi o cifri od šest miliona funti. De Jongov mlađi brat, Luk, igrao je drugi deo prošle sezone u Njukaslu kao pozajmljeni fudbaler Borusije Menhengladbah.

"Sjajno je što ću potpisati za Njukasl. To je veliki klub, a brat mi je pričao sve najbolje o njemu. Dugo sam igrao u Ajaksu i bio mi je potreban novi izazov. Nisam mogao da odbijem ponudu da igram u Premijer ligi", rekao je De Jong za sajt Njukasla.

Menadžer Njukasla Alan Pardju istakao je da bi De Jong trebalo da bude veliko pojačanje.

"On ima veliko iskustvo, pošto je bio član Ajaksa i verujem da će naši navijači uživati u njegovom načinu igre", rekao je Pardju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve