"Nisam pohlepan, volim Arsenal"

Francuz Bakari Sanja odgovorio je navijačima Arsenala, rekavši da nije prešao u Mančester Siti zbog novca.

Izvor: B92
Podeli

Tridesetogodišnji desni bek potpisao je trogodišnji ugovor sa 'Građanima', a formalno će postati igrač šampiona Engleske kad se okonča Svetsko prvenstvo.

Navijači 'Tobdžija' napali su Sanju, kao što je bilo i u slučaju Samira Nasrija i Emanuela Adebajora, da je pohlepan i da razmišlja samo o novcu, ali on ima druge razloge za napuštanje Londona posle sedam godina.

"Želim sve da raščistim, zato što uporno čitam da sam promenio klub zbog para – i da sam pohlepan", rekao je Sanja na konferenciji za medije posle remija sa Ekvadorom na Mundijalu. "Pa ja u Arsenalu nisam menjao uslove ugovora od 2008. i nikada nisam zahtevao povišicu. Tako da, svi koji misle da je zbog novca, radi se isključio o želji za promenom. Želeo sam novi izazov, kako bi me pogurao u nastavku karijere".

Francuz je nekoliko puta sedao sa čelnicima tima sa Emirejtsa, kako bi produžio saradnju, ali do toga na kraju nije došlo, pa je postao Slobodan igrač.

"Nije bilo lako ostati fokusiran, jer smo imali finale FA kupa pred nama. Uspeo sam da ostanem koncentrisan zbog velikog poštovanja koje gajim prema Arsenalu. To je veliki tim, i neizmerno sam srećan jer smo osvojili trofej, ali mi je trebao svež početak, mesto odakle mogu da krenem od početka", dodao je Francuz.

On će se za mesto u timu sa Etihada boriti sa Argentincem Pablom Sabaletom.

"Ovo je uzbudljivo doba moje karijere, jer ulazim u 31. godinu života. Znam koliko je Sabaleta dobar igrač i svestan sam da ću morati da se borim kako bih se izborio za minute na terenu. Imamo odličan tim i mislim da možemo mnogo", zaključio je novi desni bek šampiona Engleske.

Fudbal