Lalatović: Titula se mora napasti

Novi trener Crvene zvezde Nenad Lalatović izjavio je da je svestan pritiska koji ga čeka, ali da je navikao i da se nada da će opravdati ukazano poverenje.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Postavljen sam za trenera kluba gde sam proveo svoje detinjstvo, mladost, a želim i starost, što će biti jako teško jer se ovde kod nas treneri menjaju kao na traci. Ali, nadam se da ću opravdati poverenje svih ljudi iz kluba, kao i navijača, koji na kraju treba da budu zadovoljni", rekao je Lalatović.

Lalatović je istakao da oseća velike emocije jer je u Zvezdi igrao od sedme do 25 godine, "bukvalno pola svog života", a sada se vratio kao trener.

On je sa crveno-belima potpisao ugovor na jednu plus dve godine. Na klupi će zameniti Slavišu Stojanovića, koji je prošle sezone osvojio prvu klupsku titulu posle šest sezona.

Klub, međutim, neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona zbog suspenzije Uefe.

"Trebalo bi da budemo svesni u kakvoj smo situaciji, osvojena titula ima značaja, ali samo zato sto je prekinut post. U njoj ne možemo da uživamo jer ne igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, to je ono što boli svakog zvezdaša", istakao je novi trener Zvezde.

Lalatović je naveo i da je svestan pritiska koji će postojati na klupi crveno-belih.

"Pritisak je ogroman, i te kako sam svestan toga, ali sam navikao na to u Zvezdi još kao igrač, to mi nije ništa strano. Jako mi je bitno da igrači mogu da se nose s tim pritiskom. Mnogo je bitno dovoditi pojačanja koja mogu to da podnesu, to je u stvari najbitnije", kazao je Lalatović.

On je dodao da je s vršiocem dužnosti generalnog sekretara Zvezdanom Terzićem i potpredsednikom Slavišom Kokezom razgovarao o eventualnim pojačanjima, ali nije želeo da navodi imena.

"Rekao sam im kako bih ja voleo da izgleda tim, ne bih sad o imenima, a da li ćemo uspeti da realizujemo sve to, to je već na klubu. Ali daćemo sve od sebe da ih dovedemo", istakao je dosadašnji trener kruševačkog Napretka.

Prema njegovim rečima, put do odbrane šampionske titule zavisiće od toga kakav će Zvezda imati tim naredne sezone.

"Sve zavisi koje ćemo igrače uspeti da dovedemo. Takva je Crvena zvezda, ko god bude igrao, moraće da zna da titula mora da se napadne. Biće jako teško, od te činjenice ne treba bežati, ali ćemo probati sve da titula ostane na Marakani", rekao je Lalatović.

On je rekao da bi za pojačanja voleo mlade i talentovane igrače, koji će morati da se "istrpe".

"Videćemo, vreme će pokazati. Ja bih voleo mlade i talentovane igrače, pa da se njihova vrednost kada budu odlazili poveća za 10-15 puta od one za koju su dovedeni", rekao je Lalatović. "Oni koji budu došli moraju da budu svesni da u Zvezdi igraju za jednu cifru, tu da naprave ime, i da im bude čast što su u Crvenoj zvezdi, a kad odu, tek onda da se obezbede. Moraš da igraš na vrhunskom nivou u Zvezdi da bi egzistenciju rešio tek kad odeš u inostranstvo".

Kako je kazao, njegova vizija Zvezde su mladi i talentovani igrači koji će stasavati uz četvoricu ili petoricu iskusnih.

"Ima jako talentovanih igrača u omladinskom pogonu, a ostali mladi koji budu dovedeni moraju da budu reprezentativci u mlađim nacionalnim selekcijama, jer bi u tom slučaju Zvezda za godinu dana automatski bila mnogo stabilnija nego što je sad", kazao je Lalatović.

On je dodao da mu je posebno žao što će Zvezdu napustiti napadači Abiola Dauda i Dragan Mrdja, jer su njih dvojica "klasni golgeteri", koji su zajedno postigli 32 gola prošle sezone.

Lalatović će zvanično biti promovisan u sredu u 13.00 na stadionu Zvezde, dok će se ekipa okupiti u petak u 10.00.

Fudbal

Nikolić: Bez potcenjivanja

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da njegovi igrači moraju ozbiljno da pristupe kvalfikacijama za Ligu šampiona bez obzira na ime protivnika.

Fudbal ponedeljak 23.06. 13:43 Komentara: 12