Kokeza: Odbrana titule sa mladima

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza izjavio je danas da će se politika ‘crveno-belih’ zasnivati na mlaidm igračima, ali da je odbrana titule prioritet.

JTIzvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Kokeza je novinarima ispred stadiona Zvezde rekao i da je uprava razgovarala sa 90 odsto igrača i da će većina onih koji su tužili klub ili planiraju da ga tuže zbog neisplaćenih zarada odustati od toga.

Menja se politika kluba. Sastav će činiti mlađi igrači, uz pomoć četiri-pet starijih. To će biti u sklopu oporavka kluba, jer će na njima moći da se zaradi. Bez obzira na podmlađivanje, prioritet ostaje titula. Ne sumnjam da ćemo je odbraniti”, rekao je Kokeza.

Potpredsednik Zvezde rekao je i da će igračima biti nuđeni znatno manji ugovori nego do sada.

Ako smo do sada izdvajali četiri-četiri i po miliona evra za plate, sada će to biti prepolovljeno, ili čak tri puta manje. Ranije nam je budžet bio 11 miliona evra, a sada, sa svim korekcijama, neće preći sedam. A trudićemo se da se i to ne pređe”, rekao je Kokeza.

Jedan broj igrača već je tužio klub zbog zaostalih dugovanja, a neki su najavili tužbe.

Počeli smo da razgovaramo sa igračima i pričali smo sa 90 odsto njih. Za dan-dva će se znati ko ostaje, a ko ne. Mislim i da će većina onih koji su tužili ili najavili tužbe odustati od njih”, naglasio je Kokeza.

Kokeza je rekao da će klub dovoditi pojačanja, i da je moguće da će ih biti već na početku priprema, u petak.

Trener Nenad Lalatović je u ponedeljak zvanično potpisao ugovor na jednu godinu plus dve, a Kokeza je rekao da se na njegovom spisku nalazi četvorica-petorica igrača.

Rukovodstvo kluba ponudilo je skupštini kluba svoje ostavke, a sednica tog tela biće održana do 19. jula.

Potpredsednik zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da dug kluba sada iznosi 47,5 miliona evra.

Dug je u jednom trenutku sa 48,5 miliona smanjen za 12 miliona, ali je u međuvremenu narastao za 11 miliona i sada je 47,5. U ovakvoj situaciji je normalno da se dogovaramo sa igračima, ipak su oni osvojili titulu posle šest sezona”, rekao je Čović.

Čović nije, međutim, želeo da govori o budućnosti kluba.

Nemam da vam kažem ništa novo u odnosu na novembar 2012. što se toga tiče. Pošto ove godine nećemo igrati u Evropi, moraćemo troškove da svedemo na minimum, da se opružimo koliko možemo. Moramo da počnemo da izmirujemo ključne obaveze da bismo do 15. jula dobili dozvolu da se takmičimo u domaćoj ligi”, rekao je Čović.

Fudbal

Nikolić: Bez potcenjivanja

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da njegovi igrači moraju ozbiljno da pristupe kvalfikacijama za Ligu šampiona bez obzira na ime protivnika.

Fudbal ponedeljak 23.06. 13:43 Komentara: 12