Nova vest
Fudbal

Subota, 21.06.2014.

15:18

Augzburg želi Đurđića

Srpski reprezentativac Nikola Đurđić mogao bi da ostane u Bundesligi, za njegove usluge interesuje se Augzburg.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Đurđićev aktuelni klub Grojter Firt je izgubio baražni dvomeč protiv Hamburgera, a prema pisanju Bilda mogao bi da nastavi karijeru u Augzburgu.

On je u pretprošloj polusezoni Bundeslige postigao pet golova, a ove je zbog povrede kolena propustio veći deo Cvajte, ali je u završnici, potpuno oporavljen posle operacije, još jednom pokazao svoj veliki potencijal.

Đurđić ima ugovor sa Grojter Firtom na još dve godine, a njegova sloboda ovog leta košta dva miliona evra.

Augzburg je imao izvanrednu prethodnu sezonu. Do poslednjeg kola bili su u konkurenciji za plasman u Ligu Evrope, ali i pored činjenice da nisu uspeli u tome, klub je predstavljao najprijatnije iznenađenje Bundeslige, poštu je u jakoj konkurenciji završio na osmom mestu.

Ovog leta očekuje se renoviranje ekipe, pa se za ofanzivu traži sveža krv, a Nikola Đurđić se svojim kvalitetima i ambicijama uklapa u novi mozaik.

Treneru Markusu Vajncirlu odgovara takav tip igrača koji bi u tandemu sa Turčinom Halilom Altintopom predstavljao ubojitu iglu napada Augsburga, jer su Andre Han, najbolji strelac tima u prošloj godini, Poljak Arkadijuš Milik i Korejac Đi Dong-Von na izlaznim vratima.

Đurđić je prošlog leta bio na meti škotskog šampiona Seltika, ali je predsednik Grojter Firta Helmut Hak tada stopirao njegov odlazak.

Prvi čovek “detelinara“ nedavno je naglasio da su male šanse da klub zadrži srpskog napadača i ove sezone, pošto je svestan da je igraču njegovog kvaliteta mesto isključivo u eliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve