Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.06.2014.

19:50

FSS: Partizan u LŠ, Čukarički u LE

Takmičarski organi UEFA zvanično su obavestili FS Srbije da će Srbiju u narednoj sezoni u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati FK Partizan

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U okviru pomenute odluke UEFA, predstavnici naše zemlje u sezoni 2014/15. u kvalifikacijama za Ligu Evrope biti osvajač Kupa Srbije FK Vojvodina (početak od drugog kola kvalifikacija) i, na osnovu plasmana na tabeli, FK Jagodina (drugo kolo) i FK Čukarički (prvo kolo).

Do takvog spleta okolnosti je došlo po odustajanju FK Crvena zvezda od žalbe na odluku CFCB o eliminaciji iz Evrope na godinu dana, zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Izvršni odbor FSS je doneo i zaključak da je prolećni deo sezone Super lige protekao bez problema.

"Naglašeno je da je (sudijskih) grešaka na fudbalskim terenima širom Srbije u okviru prethodne sezone bilo, da su krivci adekvatno I pravovremeno kažnjeni i da nije zabeležen nijedan slučaj materijalne povrede pravila fudbalske igre", navodi se u saopštenju.

Najavljeno i da će se sistem takmičenja menjati počev od sezone 2015/16, jer je obaveza po Zakonu o sportu da se sve promene u tom segmentu uvode minimum godinu dana ranije.

"U ovom trenutku postoje dva predloga - promene u okviru postojećeg modela sa 16 klubova i modifikovanje baraža. Stručna služba FS S će u narednih sedam dana predočiti i predstavnicima javnosti I fudbalskim radnicima ova dva predloga, a koji će zatim biti upućeni na javnu raspravu", piše u saopštenju Saveza.

Usvojena je i odluka o uvođenju dvojne registracije za igrače, ali u limitiranom obliku.

"Svaki klub Super lige, Prve lige Srbije i četiri grupe srpskih liga moći će da uputi u druge klubove maksimalno četiri igrača na dvojnu registraciju. Klub koji prima igrače moći će maksimalno da prihvati dva igrača na ovoj osnovi", navodi se.

Na sednici nije prihvaćen predlog Zajednice klubova Super lige vezan za odlaganje primene odluke da svi klubovi od sezone 2014/15. moraju da imaju reflektore na svojim stadionima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve