Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.06.2014.

20:18

Majami okreće leđa Bekamu

Grad Majami odbacio je plan bivšeg kapitena engleske fudbalske reprezentacije Dejvida Bekama da izgradi stadion na gradskoj obali.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Grad je utvrdio da je predložena lokacija, pored glavne košarkaške arene - "neprikladna".

Bivši fudbaler Mančester Junajteda, Milana, Real Madrida i LA Galaksija, u februaru je kupio franšizu američke profesionalne lige MLS za klub u Majamiju.

Ipak, da bi zapravo mogla da otvori klub njegova poslovna grupa, "Bekam Majami Junajted" mora da izgradi stadion, a saopštila je da nastavlja da traži alternativnu lokaciju.

Sportski "dilovi" u Majamiju su pod lupom javnosti nakon što je 2011. godine rukovodstvo grada odobrilo 500 miliona dolara iz budžeta za izgradnju novog stadiona za bejzbol tim Majami Marlins, što je izazvalo gnev građana.

Kad je u februaru kupio franšizu, Bekam je najavio da će njegova poslovna grupa samostalno finansirati izgradnju stadiona, bez pomoći grada.

"Imaćemo prave investitore. Kad kažem investitore, mislim na one koji imaju strast prema ovoj igri", rekao je Bekam, obećavajući i da će napraviti "fudbalski klub koji će biti voljen od strane miliona, ne samo u Majamiju, nego i šire".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve