Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2014.

14:27

Dinamo se već žestoko pojačao

Zagrebački Dinamo već je doveo tri pojačanja za narednu sezonu, što je jasan znak da "modri" ne žele da prepuste ništa slučaju u borbi za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Devetostruki uzastopni šampion Hrvatske doveo je trojicu fudbalera, štopera iz Argentine, vezistu iz Olimpijakosa i talentovanog napadača iz Lokomotive.

Odbranu je pojačao 27-godišnji Leonardo Sigali iz Godoj Krusa, novi vezista je 28-godišnji Paulo Mačado, a ulog za budućnost 19-godišnji Marko Pjaca.

Dinamo Zagreb je potencijalni rival Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Argentinski defanzivac Sigali je s "Modrima" potpisao četvorogodišnji ugovor. Leonardo je u domovini proveo veći deo karijere, a već je igrao u Evropi, i to za Viljareal 2007.

"Srećan sam što sam došao u Dinamo o kojem sam čuo samo lepe reči. Znam da klub osvaja trofeje u Hrvatskoj i da svake godine igra evropska takmičenja tako da sam siguran da je pred nama još jedna zanimljiva sezona i jedva čekam da počnu pripreme", rekao je Sigali.

Portugalski vezista Mačado je karijeru počeo u Portu, igrao 100 puta za Sent Etjen, a prethodne tri godine je proveo u Pireju.

"Proveo sam lepo vreme u Olimpijakosu, ali Dinamo je moja sadašnjost i budućnost. Srećan sam što sam došao ovde i siguran sam da ću pomoći klubu da ostvariti dobre rezultate', rekao je Mačado.

Dinamo je nastavio i sa praksom dovođenja najboljih mladih hrvatskih igrača u svoje redove, a nova nada u nizu je Pjaca, strelac sedam golova u proteklom prvenstvu.

"Naravno da sam presrećan što sam došao u Dinamo što mi je velika pohvala za dosadašnji rad, ali i podsticaj da nastavim da radim. Znam šta me čeka u Dinamu, znam da je izuzetno jaka konkurencija na svim pozicijama pa tako i mojim, ali verujem u sebe i svoje mogućnosti te jedva čekam početak priprema", rekao je 19-godišnji Pjaca, koji je karijeru počeo upravo u Dinamovoj školi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve