"Da dokažemo da smo zaslužili SP"

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović smatra da je meč sa Brazilom šansa da "Orlovi" dokažu da su zaslužili Mundijal.

AKIzvor: B92 Srbija
Podeli

Nakon neubedljivih predstava protiv Jamajke (2:1) i Paname (1:1) u SAD, Srbija u petak uveče (21h) gostuje Brazilu u Sao Paulu.

Ubrzo po dolasku u hotel „Hilton“, vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović i članovi stručnog štaba održali su prvi trening u Brazilu, u trening centru ovdašnjeg kluba, Audaksa.

"Nema straha niti treme od meča protiv Brazila. Naprotiv, to je idealna prilika da i sebi i drugima pokažemo da nam je bilo mesto na svetskom prvenstvu. Istina je, mnogo smo vremena proveli u putu tokom ove turneje. Ipak, ne postoji bolji način da se izborimo sa umorom od motiva i naboja koji donosi utakmica protiv Brazila. Verujem da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svetlu u Sao Paulu", rekao je napadač Aleksandar Mitrović.

S druge strane, ovu američku turneju nacionalnog tima Nemanja Gudelj koristi da se nametne za buduće utakmice reprezentacije.

"Nadao sam se minutaži, ali iskreno nisam verovao da bih mogao toliko da provedem na terenu u prve dve utakmice. Doživeo sam ovu turneju kao priliku da pokažem da mi je mesto u „A“ reprezentaciji Srbije, ali i da tim napreduje. Verujem da su provere protiv Jamajke i Paname bile uspešne, a da će utakmica protiv Brazila svim igračima biti jedan od lepših događaja u karijeri", istakao je Gudelj.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu