Nova vest
Fudbal

Petak, 30.05.2014.

18:31

Veliki korak omladinaca ka EP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Dablinu selekciju islanda sa 6:0, u 2. kolu turnira 4. grupe elitne runde kvalifikacija za EP.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Izabranici selektora Veljka Paunovića deklasirali su vršnjake sa Islanda i napravili krupan korak ka plasmanu na kontinentalni šampionat.

Nakon teško izborenog boda u ponedeljak protiv Turaka, u petak su igrali daleko bolje i efikasnije, tako da su u sjajnoj poziciji pred odlučujući meč poslednjeg kola protiv domaćina Republike Irske.

Omladinci Srbije (igrači do 19 godina) u poslednjem kolu igraju protiv domaće selekcije Republike Irske u ponedeljak, 2. juna.

Strelci su bili Simić u 33. i 59, Sergej Milinković-Savić u 38. iz penala i 54, Babić u 58. i Živković u 79. minutu.

Paunović je protiv Islanđana izveo sledeći sastav: Vanja Milinković-Savić, Stevanović, Ristić, Pankov, Babić, Zdjelar, Sergej Milinković-Savić (od 61. Bogosavac), Maksimović (od 69. Gajić), Mandić, Simić (od 61. Dražić), Živković.

U drugom meču 2. kola od 20 časova sastaju se Republika Irska i Turska.

Samo pobednik turnira izboriće plasman na prvenstvo Evrope, koje će biti održano od 19. do 31. jula u Mađarskoj.

Tabela:
1. Srbija 4 boda
2. Irska 3
3. Turska 1
4. Island 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve