Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2014.

16:50

Lazović i Fofana zaključili sezonu

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički 2:0 u poslednjem kolu JSL i tako zaljučili sezonu u kojoj je okončanja šestogodišnja dominacija crno-belih.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je pred malim brojem navijača u Humskoj slavio golovima napadača Danka Lazovića i zaboravljenog Ismaela Beka Fofane u poslednjih 25 minuta.

Partizan je sezonu završio sa 22 pobede i 71 bodom, jednim manje od novog šampion Crvene zvezde.

"Grobari" su sa juga pružili podršku svojim ljubimcima i pored izgubljene titule transparentom: "U našim očima ti si šampion".



Meč u Humskoj obeležila je bleda igra oba tima u prvih sat vremena, Partizan je kontrolisao ritam, stvarao šanse, ali nije bilo prave gol prilike.

Crno-beli su zaigrali mnogo bolje nakon pauze, te konačno poveli u 73. minutu kada je Danko Lazović iskoristio grešku odbrane gostiju.

Pobedu je u nadoknadi vremena potvrdio zaboravnjeni napadač iz Obale Slonovače Ismael Beko Fofana, koji je iskoristio dodavanje nakon sjajne solo-akcije Markovića i sa 16 metara sjajnim udarcem po zemlji pogodio mrežu uz desnu stativu.

U poslednjem kolu JSL plasman u baraž za opstanak izborio je Rad, dok su ispali Javor i Sloboda. U derbiju kola Vojvodina i Crvena zvezda igrali su 3:3.

Iako je ulaz na stadion u Humskoj bio besplatan, okončana borba za titulu i nezgodno vreme početka utakmice rezultovali su malim brojem navijača na stadionu Partizana.

Već u drugom minutu prvi opasan napad Partizana, Grbić je prošao po levoj strani, ubacilo loptu u kazneni, ali su Lazović i Luka zasmetali jedan drugom.

Nekoliko minuta kasnije Markovića pronalazi Luku, ali ovaj šutira glavom pored gola. Nakon nekoliko minuta u kojima su crno-beli bezuspešno kružili oko kaznenog prostora rivala, uzvratio je Čukarički, ali je Matić loše reagovao na centaršut sa leve strane.

U 20. minutu prva velika šansa za Partizan. Grbić je ubacio loptu do lazovića, ali mu ona beži. Gosti uzvraćaju šutem sa distance, ali Srnić sa 30 metara gađa pravo u Živkovića.

Pet minuta kasnije najbolja šansa na meču. Pavlović izlazi sam ispred Živkovića posle dubinskog pasa i pokušava da ga prebaci, ali golman Partizana uspeva da spasi svoju mrežu.

Partizan u finišu poluvremena nastavlja da kontroliše ritam meča, preti uglavnom centaršutevima, ali Grbić i Stanković ne uspevaju da donesu prednost crno-belima, pa ostaje 0:0 posle bledog prvog poluvremena.

Partizan kreće ofanzivno u drugom poluvremenu, a u četvrtom minutu sudija Santrač je možda propustio šansu da svira penal za crno-bele s obzirom da je Grbić odgurnut kada se spremao da šutira na gol.

Nova lepa akcija domaćina nekoliko minuta kasnije, Luka kreće sa 25 metara od gola, prolazi dvojicu igrala lažnjakom, pronalazi Markovića na desnoj strani, ali njegov centaršut ka Lazovići skida odbrana Čukaričkog.

Pola sata pre kraja sreća je spasila Čukarički gola. Lazović je na levoj strani kaznenog prostora sjajno proigrao Grbića koji šalje loptu po zemlji pored Ristića, ali pogađa stativu, lopta se odbija do Luke, ali njegov šut blokira rival.

Konačno, 25 minuta pre kraja meča Partizan je poveo protiv Čukaričkog. Nakon nekoliko minuta jalovog kruženja oko kaznenog prostora rivala, veliku grešku pravi Radovanović koji vraća loptu golmanu Ristiću ne obraćajući pažnju na Danka Lazovića, koji to koristi i donosi crno-belima 1:0.

Narednih 20-ak minuta nije bilo uzbuđenja, da bi u trećem minutu nadoknade vremena Partizan potvrdio pobedu.

Marković je odigrao fenomenalnu solo-akciju, potom na ivici kaznenog prostora pronašao rezervistu Fofanu koji preciznim udarcem postiže poslednji gol Partizana u ovoj sezoni.

Jelen Superliga, 30. kolo:
Partizan – Čukarički 2:0 (0:0)
Lazović 73, Fofana 90+3

Partizan: Živković – Marković, Stanković, Trajković, Volkov – Brašanac, Ninković (Malbašić 63'), Ilić, Luka (Gulan 80') – Lazović, Grbić (Fofana 83')

Čukarički: Ristić, Pjasentin, Srnić, Matić (Mehmedović 89'), Pavlović, Dimić (Boljević 55'), Janković (Šakić 65'), Ostojić, Bojić, Radovanović, Brežančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve