Nova vest
Fudbal

Subota, 24.05.2014.

11:52

Simeone: Možemo bez Koste i Turana

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone istakao je da njegov tim može do trofeja u Ligi šampiona i bez Dijega Koste i Arde Turana.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Dvojac fudbalera je povređen i pod velikim znakom pitanja je njihov nastup u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida u subotu u Lisabonu.

"Kosta i Turan su nam važni igrači, ali to su samo imena. Mislim da neće biti velike razlike ako bude igrao neko drugi", rekao je Simeone.

Napadač i vezni fudbaler su trenirali sa saigračima, međutim, njihovo učešće u finalnoj utakmici elitnog takmičenja je neizvesno, a Simeone je naveo da će odluku doneti na dan utakmice.

"Zahvalan sam svim igračima na onome što su do sada uradili. Mi smo kompaktna i složna ekipa, zato smo i dogurali ovako daleko. Motivacije sigurno neće manjkati, prema tome, neće biti velike razlike ako izostanu Kosta i Turan. Imamo drugu dvojicu koji su spremni da izvrše zadatak, pripremili smo se za razne kombinacije Realove igre. Ovo će biti drugačiji meč od onih koje smo ranije igrali. Biće veoma važno ko u prvih pola sata kontroliše sredinu terena, to će biti ključ", istakao je Simeone.

Prvotimac Atletika Tijago Mendes nazvao je Simeoneov rad u klubu "božanskim", nakon što je Madriđane doveo do titule u Primeri, prve posle 18 godina, i konačno na prag osvajanja Lige šampiona.

"Za nas igrače i za sve u klubu on je kao Bog. Otkako je stigao, sve je promenio i ulio nam pobednički mentalitet, mi ga samo pratimo. Kada bi tražio da skočimo s mosta, skočili bismo. Veoma smo ponosni što ga imamo za trenera", rekao je Mendes.

Finalna utakmica Lige šampiona između Atletika i Reala igra se u subotu u Lisabonu od 20.45 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve