Nova vest
Fudbal

Subota, 24.05.2014.

08:46

Ćiro: Ex Yu protiv Sveta? Može!

Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević podržao je inicijativu za humanitarni meč između fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije i ostatka sveta.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

U Srbiji se došlo do ideje o organizovanju humanitarne utakmice koja bi prikuplila novac za područja pogođena poplavama na teritorijama BiH, Srbije i Hrvatske.

“Ako je inicijativa ozbiljna, mogu računati na moju pomoć, mislim da je ovo dobra prilika za takav susret, fudbaleri su humani ljudi, nema tog fudbalera koji se ne bi odazvao takvom pozivu“, rekao je Blažević.

Sličan duel organizovan je pre pola veka u Skoplju, koji je bio pogođen katastrofalnim zemljotresom, a sredstva su bila upućena obnovi glavnog grada Makedonije.

Ideja je da se i ova utakmica igra u Skoplju, čime bi se obeležila godišnjica, dok postoji mogućnost da se odigraju tri meča, po jedan u svakoj zemlji pogođenoj poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve