Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2014.

18:57

Žoze: Luj je sjajan čovek. Srećno!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo poželeo je dobrodošlicu Luju Van Galu na klupu Mančester Junajteda, rekavši da je on sjajan čovek.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Holandski stručnjak preuzeće Junajted od naredne sezone, saopštio je u toku dana klub sa ’Old Traforda’.

„On je sjajan čovek. Očigledno je odličan fudbalski trener i srećan sam što je došao u zemlju u kojoj sam i ja i u Premijer ligu. Ali, još je važnije što je od dobar čovek i želim mu sreću“, rekao je Murinjo.

Van Gal stiže kao zamena za Dejvida Mojsa koji je otpušten posle serije loših rezultata, a sa Junajtedom je potpisao trogodišnji ugovor.

Ekipu je od odlaska Mojsa u aprilu pa do kraja sezone trenirao Rajan Gigs koji je završio igračku karijeru i od sada će biti pomoćnik novom menadžeru.

Van Gal je tokom dugogodišnje trenerske karijere osvojio 19 trofeja, bio je prvak Evrope sa Ajaksom, sa istim klubom osvojio je i UEFA kup, a bio je šampion Španije (Barselona), Holandije (Ajaks i AZ) i Nemačke (Bajern).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve