Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2014.

16:43

Odlazak legende: Rajan Gigs

Nakon 24 sezone u Mančester Junajtedu 40-godišnji Rajan Gigs je okončao igračku karijeru.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Legendarni Velšanin je sa Junajtedom osvojio 13 titula i dve Lige šampiona, a samo u poslednjoj sezoni nije dao gol.

Gigs ipak neće napustiti Old Traford, već će biti pomoćni trener novom menadžeru "Crvenih đavola" Luju van Galu. Velšanin je osvojio ukupno 34 trofeja sa Junajtedom za koji je odigrao 963 utakmice i postigao 168 golova.

Velški mađioničar je bio lider generacije 92' koju čine Dejvid Bekam, Pol Skol, braća Nevil, Niki Bat, a koja je transformisala Junajted od razočaravajućeg tima iz 70-ih i 80-ih godina u jedan od najdominantnijih u Evropi tokom 90-ih.

Hipnotišućim driblingom i moćnom igrom po levom krilu Gigs je bio kamen temeljac najvećih uspeha Junajteda u prethodnih 20 godina.



Gigs je čovek koji će ostati zlatnim slovima upitan u istoriju Junajteda, pored Ser Bobija Čarltona, Džordža Besta, Ser Aleksa Fergusona, Brajana Robsona...

"Danas počinje novo poglavlje, a ispunjeno je mnogim emocijama – ogromnim ponosom, tugom, ali najviše od svega, uzbuđenjem zbog budućnosti. Ponosan sam, počastvovan i srećan što sam predstavljao klub 963 puta u karijeri, a reprezentacijuVelsa 64 puta", rekao je Gigs.

Gigs je za Junajted debitovao 2. marta 1991. godine protiv Evertona na Old Trafordu, a poslednju 6. maja 2014. protiv Hal Sitija, kada se oprostio od navijača zajedno sa Nemanjom Vidićem.

"Uvek mi je bio san da igram za Mančester Junajted. Hvata me tuga kad kad pomislim da više nikad neću obući crveni dres Junajteda kao igrač. Srećan sam što sam ispunio sve svoje snove igrajući sa nekim od najboljih fudbalera na svetu i radio sa neverovatnim menadžerom Ser Aleksom Fergusonom, i najviše od svega, što sam igrao pred najboljim navijačima na svetu", rekao je Gigs.

Gigs je poslednjih mesec dana bio vršilac dužnosti menadžera Junajteda koji iza sebe ima najgoru sezonu u poslednjih četvrt veka.

"Junajtedovi navijači i ja delimo istu nadu i veru da će klub, uprava i vlasnici uraditi sve što je moguće da se vratimo tamo gde pripadamo", zaključio je Gigs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve