Ćurčićev spisak za Izrael

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice sa Izraelom i Austrijom.

Izvor: B92, Beta Antartik
Podeli

Mlada selekcija Srbije odigraće dve prijateljske utakmice kao pripremu pred za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2015. godine - sa selekcijom Izraela 23. maja na stadionu Čukaričkog i sa reprezentacijom Austrije 29. maja u Meleku.

"Pozato je da u ovom periodu i A selekcija i omladinska selekcija igraju svoje utakmice i mi nismo mogli da imamo na raspolaganju neke igrače... Formirali smo grupu koja već godinu i po dana figurira u našoj mladoj reprezentaciji. Jedino novo ime u ovom trenutku je Milan Rudić iz slovačkog Trenčina", rekao je Ćurčić.

"Pratili smo ga i odlučili se za njega u ovom trenutku s obzirom da imamo problema na poziciji centralnog beka i levog beka. Novo ime je takodje i treći golman, Stefan Čupić, koji je bio sa našom zlatnom omladinskom reprezentacijom u Litvaniji", dodao je Ćurčić.

Selektor mlade reprezentacije je objasnio zašto su Izrael i Austrija izabrani za protivnike.

"Želeli smo što jače protivnike s obzirom da nas očekuju dve teške utakmice u septembru. I Izrael i Austrija su drugi na tabeli u svojim kvalifikacionim grupama. Radi se o veoma kvalitetnim timovima pa su pred nama dve ozbiljne provere, koje pozivaju na moblinost i na veliki i ozbiljan rad", rekao je on.

Ćurčić se suočava sa još jednim problemom - kako su utakmice poslednja dva kola Super lige Srbije otkazane zbog vremenskih nepogoda i ne zna se kada će biti odigrane, postoji problem preklapanja termina sa prijateljskim utakmicama.

"Specifična je situacija. Zbog vanredne situacije nisam u mogućnosti da vam kažem ko će biti na okupljanju u ponedeljak u 10 sati", dodao je Ćurčić.

Mlada reprezentacija Srbije neće putovati ni u Bjeljinu gde je trebalo da realizuju predstojeće pripreme, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Na spisku igrača za mečeve s Izraelom i Austrijom nalaze se:

Golmani: Marko Dmitrović (Ujpešt), Nikola Perić (Jagodina), Stefan Čupić (OFK Beograd);

Odbrana: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Viljareal), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Vitas (Gent), Bogdan Planić (OFK Beograd), Nemanja Petrović (Partizan), Milan Rundić (Trenčin);

Sredina terena: Goran Čaušić (Manisaspor), Srdjan Mijailović (Kajzerispor), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Nemanja Radoja (Vojvodina), Filip Djuričić (Benfika), Slavoljub Srnićć (Čukarički), Filip Malbašić (Partizan), Filip Kostić (Groningen);

Napad: Uroš Djurdjević (Vitese), Aleksandar Pešić (Jagodina), Aleksandar Čavrić (OFK Beograd), Nikola Stojiljković (Čukarički).

strana 1 od 2 idi na stranu