Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2014.

22:44

Kjelini, ne brini, ideš u Brazil

Fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini kažnjen je sa tri utakmice neigranja u Seriji A , čime je ugorozio svoj status u reprezentaciji Italije pred Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Disciplinski sudija Serije A kaznio je Kjelinija na osnovu TV snimka, a utvrđeno je da je on u nedelju laktom udario igrača Rome Miralema Pjanića. Juventus je u tom meču pobedio Romu sa 1:0.

Italijanski selektor Čezare Prandeli primenjuje strogi etički kodeks i ne poziva u nacionalni tim kažnjene igrače. Ipak, Prandeli ima drugačije viđenje ovog incidenta.

"Ponovo sam pogledao šta je Kjelini uradio. Za mene, to nije nasilan čin. Da li očekujem da će biti kritika zbog moje odluke? Pa, moj kodeks je kontroverzan već četiri godine", kazao je Prandeli za agenciju ANSA.

Prandeli će u utorak saopštiti spisak od 30 igrača na koje računa za šampionat sveta, a konačan sastav sa 23 fudbalera obelodaniće do 2. juna. Kjelini je jedan od ključnih odbrambedih igrača italijanske reprezentacije, a do sada je za nacionalni tim odigrao 67 utakmica i postigao četiri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve