Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2014.

14:12

"Pomagao sam i pomagaću Partizanu"

Predsednik IO SPS Branko Ružić rekao je da se neće kandidovati za predsednika fudbalskog kluba Partizan, ali da to ne znači da neće pomagati crno-belima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Pomagao sam Partizanu u prethodnom periodu, pomagaću i dalje, a zaista je irelevantno u kom obliku i kom kapcitetu", rekao je Ružić.

"Što se tiče Partizana i mog profesionalnog opredeljenja, moja karijera je pre svega vezana za politiku i moram da razočaram one koji se nadaju i puštaju probne balone u tabloidnim novinama, nadajući se da ću se na taj način sam izolovati i eliminisati iz političkog života", rekao je Ružić sa sajt Novog magazina.

Pojedini beogradski mediji su preneli da će Ružić "iz politike pobeći u Partizan", gde će sačekati vreme kada (premijer Srbije Aleksandar) "Vučić padne s vlasti"

"Lično nisam nikad bio destruktivac, uvek sam se bavio kreacijom i nisam ulazio u trke za koje unapred nisam znao da mogu da pobedim. Postoje tristvari koje su meni noseći stubovi u životu - prva je porodica, druga karijera, politika i naravno, treća je moja pasija Partizan", dodao je Ružić.

On je istakao da treba stvoriti zakonski okvir u kome se može sprovesti društveno odgovorna privatizacija, ali da se mora voditi računa o mnogim stvarima.

"Zakon o sportu već četiri godine predvidja mogućnost privatizacije, ono što je osnovna stvar i problem je da li će se neko javiti da udje na ovo tržište i privatizuje klubove. To jeste odgovor na mnoge izazove, ali mislim da treba stvoriti zakonski ambijent u kome privatizacija može da se sprovede na društveno odgovoran način i neće biti u suprotnosti sa interesima države", rekao je Ružić.

Ružić je prošlog septembra podneo ostvaku na funkciju potpredsednika fudbalskog kluba Partizan, zbog imenovanja na ministarsku funkciju u vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve