Nova vest
Fudbal

Petak, 09.05.2014.

22:07

Sporting nudi 800.000€ za Petkovića

Crvena zvezda pokušava da skupi 2 miliona evra kako bi vratila dugove i igrala u Evropi, a deo toga mogao bi da "donese" Marko Petković.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako nezvanično saznajemo, Sporting iz Lisabona se već nekoliko meseci raspituje za desnog beka Crvene zvezde.

Spekuliše se da portugalski vicešampion nudi oko 800.000 evra za Petkovića, koji je prošlog leta prešao na "Marakanu" iz OFK Beograda.

Petković ima 21 godinu, član je mlade reprezentacije Srbije, a ove sezone je odigrao 15 utakmica za crveno-bele u Jelen Superligi.

Na meti evropskih klubova nalaze se i drugi igrači Zvezde, a nemački drugoligaš Kajzerslautern navodno želi kapitena crveno-belih Nenada Milijaša.

Svakako najinteresantniji igrač sa Marakane je Darko Lazović, koga već mesecima prate skauti mnogih evropskih klubova.

Tri kola pre kraja JSL Zvezda je prva sa 65 bodova, tri više od Partizana, pa su joj potrebne još dve pobede da osvoji prvu titulu šampiona posle šest godina pause.

Sporting je već godinama u senci Porta i Benfike u Portugalu, poslednji trofej osvojio je u Kupu 2008. godine, a titulu pre čak 12 godina.

Međutim, ove sezone odigrao mimo očekivanja i izborio direktan plasman iz Lige šampiona, ispred Porta, a iza novog šampiona Benfike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve