Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2014.

22:55

Babić: Ovo je trofej za Boškova

Trener Vojvodine Branko Babić rekao je da ekipa trijumf u Kupu Srbije, prvi u klupskoj istoriji, posvećuje porodici nedavno preminule legende Vujadina Boškova.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novosađani su do prvog Kupa, i to na stogodišnjicu od osnivanja kluba, došli pobedom nad Jagodinom sa 2:0 na stadionu Partizana.

Mladi igrači su bili pod emocijama već danima, ali smo uspeli da im skinemo to. Fokusirali se na kvalitet igre. Prvo poluvreme smo odigrali bolje nego drugo, verovatno zbog našeg neiskustva. Preneo bih porodici Boškov zahvalnost za sve ovo. Njegov duh bdi nad našim sportskim centrom i klubom. U ime svih igrača poklanjam im ovaj trijumf“, istakao je Babić posle utakmice.

Strelac prvog gola za Vojvodinu Enver Alivodić rekao je da je njegova ekipa ostvarila istorijski uspeh. „Ovo je istorijski uspeh za klub, a i moj gol je svakako istorijski. Presrećan sam. Došli smo da igramo fudbal, ispoštovali smo šta nam je trener rekao, svih 90 minuta smo bili koncentrisani i na kraju uspeli da dodjemo do prvog trofeja za klub posle mnogo godina“, rekao je Alivodić, koji je svoj pogodak posvetio preminulom predsedniku Vojvodine Ratku Butoroviću.

Trener Jagodine Mladen Dodić priznao je da je poraz u finalu Kupa bio veoma bolan za njegov tim.

Ovo je izuzetno bolan poraz, ali Vojvodina je zaslužila trofej. Bila je bolja, stvorila je više šansi. Kada primate golove krajem prvog i početkom drugog poluvremena i promašite penal, previše je to grešaka. Igrači su pokazali veliku želju, ali videlo se da je mnogo teže odbraniti nego osvojiti trofej“, rekao je Dodić.

Trijumfom u finalu Kupa, fudbaleri Vojvodine izborili su i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve