Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2014.

17:14

Brazil bez Ronaldinja i Kake na SP!

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari objavio je spisak od 23 igrača za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na Skolarijevom spisku nije bilo mesta ni za Kaku ni za Ronaldinja.

Napolijev Enrike, Intervo Ernanes, Romin Majkon i Maksvel iz PSŽ bili su pod znakom pitanja, ali su se sva četvorica našla na spisku.

Samo šestorica igrača sa ovog spiska je već nastupalo na Mundijalu, a 1978. imali su samo petoricu i tada se nisu domogli ni finala.

Prosečna starost igrača sa ovog spiska je preko 28 godina, što je treći put uzastopno da će ’karioke’ imati tako iskusan tim na SP.

Brazil Svetsko prvestvo počinje duelom protiv Hrvatske 12. juna u Sao Paulu, a nakon toga će igrati protiv Meksika i Kameruna.

Spisak Brazila za SP:

Golmani: Žulio Cezar (Toronto), Džeferson (Botafogo), Viktor (Atletiko Mineiro)

Odbrana: Marselo (Real Madrid), Dani Alves (Barselona), Majkon (Roma), Maksvel, Tijago Silva (obojica Pari Sen Žermen), David Luiz (Čelsi), Dante (Bajern Minhen), Enrike (Napoli)

Sredina terena: Paulinjo (Totenhem), Ramires, Vilijan, Oskar (svi iz Čelsija), Ernanes (Inter Milan), Luiz Gustavo (Volfsburg), Fernandinjo (Mančester Siti)

Napad: Bernard (Šahtjor Donjeck), Nejmar (Barselona), Fred (Fluminense), Žo (Atletiko Mineiro), Hulk (Zenit Sank Peterburg)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve