Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.04.2014.

23:59

"Svi smo majmuni" planirana akcija

Potez Danija Alvesa koji je pojeo bananu kojom ga je gađao rasista na El Madrigalu pokrenuo je anti-rasističku kampanju na društvenim mrežama koja je planirana?

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Španski list AS tvrdi da je nakon što je Alvesov saigrač Nejmar okačio na tviteru sliku kako jede bananu, nekoliko markentinških firmi krenulo u kampanju u vezi sa rasizmom koji je već godinama problema u Španiji.

Alves nije znao da će biti gađan bananom, ali su navodno on i Nejmar odlučili da ako se takav incident dogodi, da će jedan od njih pojesti voćku pred kamerama.

Taj događaj bi mogao da bude početak ogromne kampanje na društvanim mrežama, kako bi se ostvario veliki uticaj na borbu protiv rasizma.

Uskoro su se na društvenim mrežama pojavile slike na kojima Serhio Aguero, David Luiz, Hulk, Mario Baloteli jedu banane, a pored fudbalera izašla je i slika predsednice Brazila Dilme Rusef koja se priključila kampanji.

"Akcija je glasnija od reči. Gestu nije potreban prevod, a ono što smo videli je da se raširio mrežom po celom svetu. Ideja je bila da Nejmar pojede babanu, to je ipak uradio Alves, ali je rezultat isti. Najbolji način da se pobede predrasude je reakcija na rasistički potez, kako se ne bi ponovio. Stvorili smo #somostodosmacacaos i #weareallmonkeys, gde se gest jedenja banane pretvorio u pokret", objašvanja Guga Kecer, parner u makrentinškoj agenciji Loduka, koja je radila na projektu sa brazilskim markentingom iz Nejmarovog kampa.

Španski mediji prenose da je vođena i oprezna kampanja s komercijalne strane, pa su tako kreirane majice sa natpisima #somostodosmacacaos i #weareallmonkeys, a koja se prodaje za 25 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve