Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.04.2014.

19:45

Simeone razbio Murinja za finale!

Fudbaleri Atletika plasirali su se u finale Lige šampiona, pa ćemo 24. maja gledati madridski derbi na Lušu u Lisabonu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Jorgandžije" su u revanšu polufinala savladale Čelsi sa 3:1 (1:1) na njegovom teško osvojivom Stamford Bridžu.

Izgledalo je da će Žoze Murinjo opet trijumfovati defanzivnom taktikom jer je Tores pogodio za 1:0 u 36. minutu, ali je već krajem poluvremena Adrijan izjednačio, a u nastavku Kosta iz penala i Turan srušili Bridž. Prvi put u istoriji u finalu evrokupa igraće timovi iz jednog grada.

Atletiko će drugi put u svojoj istoriji igrati u finalu Lige šampiona (poražen 1974), gde će mu protivnik 24. maja biti gradski rival Real, koji je deklasirao aktuelnog šampiona Bajern Minhen sa 5:0 u drugom dvomeču polufinala.

S druge strane, dvostruki šampion Evrope Murinjo je opet ostao bez finala LŠ sa svojim omiljenim timom. Portugalac je četvrti put u nizu zaustavljen u polufinalu LŠ.

Meč na Bridžu obeležila je velika borba dva tima u prvom poluvremenu, prvi je zapretio Atletiko preko Kokea, ali je Švarcer sjajno intervenisao. U nastavku prvog dela Čelsi je ima više loptu u svom posedu, Luiz je pogodio i preku, ali je ipak Atletiko bio za nijansu konkretniji u napadu.

Ipak, u 36. minutu Čelsi stiže do vođstva. Sjajno je Viijan prošao po desnoj strain, dodao loptu Aspilikueti koji ju je odmah produžio na deset metara gde je Tores sjajno reagovao i uz malo sreće zatresao mrežu bivšeg tima. El Ninjo nije slavio pogodak.

Međutim, ovaj gol ništa ne menja, Atletiko nastavlja u svom ritmu i minut pre poluvremena stiže do izjednačenja. Očajno je reagovala odbrana Čelsija, najjači deo ovog tima, nakon centaršuta Turana i povratne lopte Huanfrana, Adrijan Lopes ju je zakucao u mrežu za 1:1.

Usledilo je drugo poluvreme u kojem se raspala igra Čelsija, a opet su očajni bili defanzivci. Samo što je ušao u igri da pojača napad, Eto je upropastio odbranu faulom nad Kostom u kaznenom prostoru.

Španski reprezentativac je bio neumoljiv sa bele tačke i pogodio za prekret na Bridžu. Nekoliko minuta zatim Luiz ponovo pogađa okvir gola, ovaj put stativu, i to se opet sveti Čelsiju.

Nakon serije izmena i mirnog perioda igre, Atletiko rešava meč. Opet je odbrana Čelsija zakazala, opet je nakon centaršuta s leve strane lopta stigla do Huanfrana koji je vraća na drugu stativu, a tamo je Turan neometan prvo glavom pogodio stativu, a onda pokupio odbitak i dotukao domaćina.

Liga šampiona, polufinale
Čelsi – Atletiko Madrid 1:3 (prvi meč 0:0)
Tores 37 – Adrijan 44, Kosta 61p, Turan 72

Čelsi (4-3-2-1): Švarcer – Kol (Eto 54'), Kejhil, Teri, Ivanović – Aspilikueta, Luiz, Ramireš – Azar, Vilijan (Širle 77') – Tores (Ba 67')

Atletiko Madrid (4-5-1): Kurtoa – Huanfran, Miranda, Godin, Luis – Turan (Rodriges 84'), Suares, Tijago, Koke, Adrijan (Garsija 66') – Kosta (Sosa 76')

Tok meča sa Stamford Bridža možete pratiti na našem sajtu:

22:38 KRAJ! Atletiko Madrid je u finalu Lige šampiona. Prvi put posle 40 godina. To je najduži niz jednog kluba između dva finala.

90+
Igrači oba tima nisu zainteresovani za napade, Čelsi neubedljivo kruži oko kazenog prostora rivala.

90' Sudija Ricoli je meč na Stamford Bridžu produžio za 5 minuta.

87' Novi centaršutevi igrača Čelsija, ovaj put defanzivci Kejhil i Aspilikueta traže napadače, ali opet nema opasnosti po Kurtou.

84' Azar i Eto pokušavaju centaršutevima da pronađu rupu u odbrani Atletika, ali se Madriđani sjajno brane.

77' Sjajan prodor Garsije po levoj strain kaznenog, prošao je između dvojice rivala, ali je Švarcer na vreme istrčao, skratio ugao i odbranio gol.

76' Oba trenera opet zajedno menjaju. Simeone zatvara prilaz golu, izvodi Kostu uvodi Sosu, dok Murinjo sve karte baca u napad, umesto Vilijana na terenu je Širle.

72' GOOOOL! Atletiko vodi 3:1! Nalazi se na korak od finala! Arda Turan je postigao gol.

Opet je posle centaršuta sa leve strane bez čuvara na desnoj ostao Huanfran, on kao i kod prvog gola vraća loptu na drugu stativu, tamo Turan skače ali glavom pogađa stativu. Međutim, niko iz Čelsija ne reaguje, a Turan kupi obijenu loptu i lagano je šalje u mrežu.

67' Izmene na obe strane, izlaze strelci golova iz prvog poluvremena. Simeone umesto Adrijana uvodi Raula Garsiju, dok Murinjo umesto Toresa na teren šalje Demba Ba.

64' Stativa! Luiz je opet pogodio okvir gola! Brazilac nema sreće. Opet je Vilijan poslao savršen centaršut, Luiz odlično šutirao, ali je pogodio levu stativu. Lopta se odbila do Kurtoe koji ju je boksovao u korner.

61' GOOOOL! Atletiko vodi 2:1! Kosta je preuzeo odgovornost i pogodio! Španac je poslao Švarcera u desnu stranu, a on loptu zakucao u gornju levu! Sve smo bliži madridskom finalu Lige šampiona.

58' Penal! Atletiko ima šansu za preokret. Samo što je ušao u igru Eto je koštao svoj tim mnogo. Kamerunac je zakasnio sa startom u kaznenom prostoru i oborio na ivici šesnaesterca Dijega Kostu, a sudija Ricoli je pokazao na belu tačku.

54' Murinjo vise nema šta da čeka, kreće u napad za finale, pa uvodi napadača. Samjuel Eto je zamenio beka Ešlija Kola.

53' Gol šansa za Čelsi. Vilijan je poslao sjajan centaršut iz slobodnog udarca na peterac, Teri je utrčao na šutirao snažno glavom, ali je Kurtoa bio sjajno postavljen i sačuvao gol Atletika

48' Sjajna šansa za Atletiko. Lopta je posle centaršuta sa desne strane ponovo prošla kroz peterac pored opet pogubljenih štopera Čelsija, stiže do Turana koji snažnu šutira, ali pravo u Švarcera koji izbacuje loptu u korner

20:47h Počelo je drugo poluvreme na Bridžu

21:33h Poluvreme na Stamford Bridžu. Rezultat je 1:1 posle 45 minuta. Atletiko je trenutno bliži Lisabonu i duelu sa Realom.

44' GOOOOL! Atletiko je izjednačio! Adrijan Lopes je iskoristio kiks odbrane Čelsija za 1:1!

Atletiko je opet kombinovao po levoj strani, Tijago je poslao fenomenalnu loptu na drugu stativu gde je utrčao usamljeni Huanfran i odigrao povratnu, lopta je prošla pored trojice defanzivaca Čelsija do Adrijana Lopesa koji lako trese mrežu.

Štoperima Čelsija na poluvremenu sledi "ribanje" od strane Murinja zbog reakcije kod gola.

41' Nervoza na terenu, oštri startovi Vilijana i Ramireša.

37' GOOOOL! Čelsi vodi 1:0. Gol je postigao bivši ljubimac "jorgandžija" Fernando Tores!

Vilijan je fenomenalno odigrao na desnoj strani, prvukao loptu pored dvojice rivala i nekako je dodao do Aspilikuete, ovaj je odmah prosledio na deset metara gde ju je dočekao Tores i iz prve šutirao. Ona je zakačila Suaresa i prevarila Kurtou.

El Ninjo nije proslavio gol protiv bivšeg kluba. Tores je dao gol i trećem španskom timu protiv kojeg je igrao u LŠ (prethodno Real i Barselona).

30' Čelsi je za pola sata na Bridžu imao uspešnih dodavanja na protivničkoj polovini terena kao ukupno u prvom meču (77)

23' Prečka! Čelsi je bio najbliži golu. David Luiz je sjajno reagovao posle centaršuta, ali je pogodio okvir gola.

21' Dobar pâs Toresa u kazneni, ali Azar nije uspeo na vreme da šutira.

19' Sjajna akcija igrača Atletika na levoj strani, kao u malom fudbalu, Kosta dobija loptu u kazneni i šutira iz dobre pozicije, ali je u poseldnjem trenutku uklizao Kejhil i spasao domaćina.

13' Solidan pokušaj Vilijana iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali Kurtoa nije morao da interveniše.

8' Čelsi preuzima inicijativu, Azar traži Toresa i Vilijana, ali dobro reaguje odbrana Čelsija.

5' Šansa za Atletiko, lopta se odbila do Kokea na ivici kaznenog prostora, mladi Španac gađa pod prečku, ali Švarcer sjajno brani.

2' Atletiko konkretniji na startu meča u Londonu.

20:45h Počeo je revanš Čelsi – Atletiko na Stamford Bridžu.

* Najveća opasnost po gol Čelsija, koji u revašu ipak čuva 41-godišnji veteran Mark Švarcer, je Dijego Kosta, koji ima učinak od 7 golova na isto toliko utakmica u Ligi šampona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve