Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.04.2014.

11:25

LŠ: Može li Simeone protiv Murinja?

Minhenski Bajern je izgubio krunu eliminacijom od Real Madrida, a španski klub u finalu čeka pobednika duela između Čelsija i Atletiko Madrida.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Prva utakmica je odigrana na Visente Kalderonu i završena je bez golova, domaći su napadali bez uspeha, a ekipa Žozea Murinja je uspela da se odbrani.

Situacija će sasvim sigurno biti drugačija u Londonu, engleski sastav će morati da zaigra ofanzivnije, a od trenera Atletika Dijega Simeonea se očekuje da otvoreno i napadački uđe u revanš meč polufinala Lige šampiona.

Ove ekipe su se prošle sezone sastale u Ligi Evrope, koju je na kraju osvojio Čelsi golom Branislava Ivanovića u finalu protiv Benfike.

Oba puta je slavio londonski tim, a prethodno je Atletiko trijumfovao u Super kupu, 2012, godine kada je dominirao Radamel Falkao, sa tri gola u pobedi od 4:1.

Treneru Čelsija Žozeu Murinju ovo je peto uzastopno pojavljivanje u polufinalima Lige šampiona, a njegova taktika u prethodnim duelima, protiv Atletika i Liverpula našla se na velikom udaru.

Ipak, ono što se nikako ne može poreći, Portugalac je u obe utakmice dobio ono što je želeo, u Madridu nije primio gol, a u domaćem šampionatu je ekipi sa Mersisajda pokvario šanse za osvajanje titule šampiona.

Atletiko je odličan tim, dobro se brani, postiže golove, u krajnjem slučaju pobeđuje. Suvišno je govoriti o njihovim kvalitetima, stigli su u polufinale Lige šampiona, a u Primeri treba da ostvare još dve pobede da bi osvojili titulu. Atletiko mi je direktan rival već tri godine, ali sam uvek imao poštovanje za njih. U sledećih 90 minuta igrači će biti bitniji od trenera, ja svojima verujem i to mi pomaže da budem smiren“, rekao je Murinjo.

„Plavci“ su se suočili sa velikim problemima u prvoj utakmici, povrede su zadobili golman Petr Čeh i kapiten Džon Teri, ali bi trebalo da budu u sastavu, vratili su se treninzima, iako je po završetku duela na Visente Kalderonu najavljeno da će njih dvojica propustiti ostatak sezone.

Murinjo će na drugoj strani imati neiskusnijeg, ali ništa manje taktičnog protivnika. Dijego Simeone je sa timom koji u svom sastavu nema izrazite zvezde stigao na korak od finala Lige šampiona i titule u Primeri.

U domaćem šampionatu „Jorgandžije“ nisu doživele poraz u prethodnih devet utakmica , a u prošlom kolu su minimalnim rezultatom savladali Valensiju na gostovanju, što ih je održalo na prvom mestu Primere, ispred Barselone i Real Madrida.

Samopouzdanje je kod nas uvek na visokom novu, pogotovo u polufinalu Lige šampiona. Ovo je već veliki uspeh za nas, moji igrači su uzbuđeni i spremni, znamo da treba mnogo da radimo i da nas čeka teška utakmica. Moramo da nastavimo dalje, ne da gledamo šta smo do sada uradili. Ja sam čovek iz fudbala, poštujem različite taktičke zamisli, braniti se nije lako, ali nije lako ni napadati. Ne postoji jedan način igranja fudbala, to je dosadno, bitan je rezultat“, rekao je Simeone.

Argentinac neće moći da računa na defanzivca Havija Mankilja zbog povrede vrata, dok je Gabi suspendovan. Atletiko je slavio samo jednom u Engleskoj, odigrao je devet mečeva, a uspeo da savlada jedino Lester, rezultatom 2:0 u prvom kolu Kupa UEFA 1997. godine.

Duel na stadionu Stamford Bridž počinje od 20.45, a pobednik će se u finalu sastati sa Real Madridom, 24. maja u Lisabonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve