Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.04.2014.

10:01

Drulović: Nisam se čuo sa Sinišom

Privremeni selektor reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović otkrio je da će rezultati na američkoj turneji biti ključni za njegov status, prenosi „Sport“.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Stručnjak koji je sa mladom reprezentacijom osvojio Evropsko prvenstvo prošle godine, na klupi seniorskog tima zamenio je Sinišu Mihajlovića.

„Nisam se čuo sa Mihajlovićem, čovek radi u Italiji, ima mnogo obaveza... Imali sko korektan odnos kao igrači, o njemu imam dobro mišljenje“, rekao je Drulović.

„Orlovi“ će protiv Jamajke i Paname igrati na tlu Sjedinjenih Američkih Država, dok će u junu gostovati Brazilu, u okviru priprema reprezentacije „karioka“ za Mundijal.

Očekujem da momci daju svoj maksimum bez obzira na otežavajuće okolnosti i kraj sezone. Moramo biti pravi u sva tri meča, pogotovo protiv Brazila, domaćina Mundijala, možda i prvog favorita za osvajanje svetske krune“, dodao je Drulović.

Privremeni selektor je naveo da će imati i nekoliko novina u sastavu u odnosu na prethodni period, pozivi su spremni za Stefana Mitrovića i Milana Vilotića.

Planiram 24, 25 igrača i sve će biti definisano u narednih nekoliko dana. Ono što me trenutno brine je deficit igrača u poslednjoj liniji, jer su dugo već povređeni i odsutni Nastasić, Subotić i Rajković. Ukoliko Čelsi izbori finale Lige šampiona nećemo imati ni kapitena Ivanovića, a možda ni Matića“, istakao je Drulović.

Deo seniorskog tima su i igrači koji imaju pravo nastupa u mladoj reprezentaciji, te su se često u proteklom periodu „selili“ iz selekcije u selekciju.

Razgovarao sam sa selektorom mlade reprezentacije Radovanom Ćurčićem, odluku ću doneti narednih dana. Zna se da su u pitanju Aleksandar Mitrović, Lazar Marković, Miloš Jojić, Filić Đuričić, Matija Nastasić, a interesantan je i Filip Kostić. Videćemo u danima pred nama“, naveo je Drulović.

On je naveo da će golmani na turneji biti Vladimir Stojković i Milan Lukač, da se redovno čuje sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom, ali objasnio je i svoj odnos prema čelnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Ja sam zahvalan Tomislavu Karadžiću i Zoranu Lakoviću, a oni koji me poznaju znaju da nisam konfiliktna ličnost. Tako je bilo i kada sam bio igrač i sada kada sam se opredelio za trenerski posao, kasno je da se menjam u ovim godinama. Predložio me je Savo Milošević, hvala mu na tome, nadam se da sam opravdao njegovo poverenje, i dalje imamo normalnu komunikaciju, ne vidim razlog da ne bude tako i u budućnosti“, istakao je Drulović.

Drulović je debitovao na klupi seniorskog tima u Dablinu protiv Republike Irske, savetnik mu je Ilija Petković, a predsednik FSS Tomislav Karadžić već je ranije najavio da će novi selektor biti imenovan do 15. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve