Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.04.2014.

18:16

Krojf: Barselona mora da vrati Pepa

Bivši fudbaler i trener Barselone Johan Krojf rekao je da bi za Barselonu bilo najbolje da na mesto trenera vrati Pepa Gvardiolu.

Izvor: AR

Autor: AR

Default images

Barselona trenutno zauzima treće mesto na tabeli i za prvoplasiranim Atletiko Madridom zaostaje četiri boda.

"U ovom trenutku najbolje za Barselonu je da se vrati Gvardiola“, rekao je Krojf.

"Najbolje što Đoan Laporta može da uradi ako se vrati na mesto predsednika je da vrati Gvardiolu u Barselonu. On je jako inteligentna osoba i siguran sam da će to uraditi“, dodao je bivši trener Barselone.

Johan Krojf nastavio je da kritikuje trenutni rad Barselone, insistirajući na tome da svi zaposleni u klubu moraju da rade u interesu Barselone.

"Oni koji tačno znaju šta treba uraditi ne donose odluke ni o čemu. To rade oni koji fudbal žele da iskoriste kao biznis i što više zarade. Dok je Laporta bio predsednik imao je uz sebe ljude koji dobro poznaju fudbal, a pored njih i Gvardiolu koji je donosio odluke koje se tiču isključivo igre i taktike. Zato je sve u klubu bilo tako dobro. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali je sistem dobro funkcionisao“, objasnio je Krojf.

Holandski fudbalski stručnjak komentarisao je i kritike upućene Mesiju nakon što je Barselona eliminisana iz Lige šampiona.

"To je apsurdno. Do pre nekoliko dana Mesi je bio najbolji igrač sveta, a nakon eliminacije iz Lige šampiona iznenada se dovodi u pitanje njegov kvalitet i taletan. Barselona ima kadrovske probleme. Predsednik želi da bude i menadžer i trener“, zaključio je Krojf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve