Nova vest
Fudbal

Petak, 11.04.2014.

12:44

UEFA: Kurtoa može da brani

Golman Atletiko Madrida Tibo Kurtoa moći će da nastupi u polufinalu Lige šampiona na mečevima sa Čelsijem, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca.

“Integritet takmičenja je osnovni prinicp UEFA. U pravilima Lige šampiona i u pravilima UEFA jasno piše da je striktno zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje će igrače protivnička ekipa izvesti na teren. Zato je i eventualna takva stavka u dogovoru dva kluba za UEFA nevažeća i ništava. Svaki pokušaj da se naša pravila prekrše biće sankcionisan“, navodi se u saopštenju UEFA.

Kurtoa je prešao iz Genka u Čelsi 2011. godine, ali je od tada na pozajmici u Atletiku i nametnuo se kao jedan od najboljih golmana u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve