Nova vest
Fudbal

Petak, 11.04.2014.

12:38

LŠ: Real – Bajern, Bane na Čola

U polufinalnim mečevima Lige šampiona sastaće se Real Madrid – Bajern i Atletiko Madrid – Čelsi, odlučeno je žrebom u Nionu.

Izvor:

Autor:

Default images

Bavarci, aktuelni prvaci Evrope, sastaće se u reprizi polufinala od pre dve sezone sa 'Kraljevskim' klubom. Bajern je tada slavio posle boljeg izvođenja penala.

Drugi polufinalni par čine madridski Atletiko, jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku elitnog takmičenja, i londonski Čelsi našeg Branislava Ivanovića.

Real Madrid će u prvom meču dočekati Bajern, dok će Čelsi u goste Atletiku u prestonicu Španije.

Prvi polufinalni mečevi Lige šampiona igraju se 22. i 23. aprila, a revanši su sedam dana kasnije. Finalni meč na programu je 24. maja na lisabonskom 'Lužu'.

Golman Atletiko Madrida Tibo Kurtoa moći će da nastupi u polufinalu Lige šampiona na mečevima sa Čelsijem, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Čelsi je osvojio Ligu šampiona, pa Ligu Evrope, a sada je ponovo u igri za trofej najboljeg na Starom kontinentu. Poslednji put sa Atletikom su igrali prošle sezone u Superkupu, tada su Madriđani sa Falkaom na čelu slavili sa ubedljivih 4:1.

Najveće osveženje u ovogodišnjoj završnici elitnog kontinetalnog takmičenja jeste svakako ekipa Dijega 'Čola' Simeonea, koja se prvi put našla u polufinalu od uvođenja novog sistema takmičenja. 'Jorgandžije' su u sezoni 1973/74 igrali u finalu tadašnjeg Kupa šampiona, ali su ubedljivo poraženi od Bajerna. Ako je suditi po tradiciji, najviše šansi za trofej ima upravo Atletiko jer je ekipa koja izbaci Barselonu u prethodne četiri sezone osvajala trofej.

S druge strane, njihove komšije iz prestonice Španije se po 25. put nalaze među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu, četvrtu godinu uzastopno, ali meč za trofej nisu igrali još od 2002. godine – kada su osvojili poslednju, devetu, titulu najboljeg u Evropi.

Bavarci Pepa Gvardiole ostali su u igri da postanu prva ekipa koja je odbranila trofej u Ligi šampiona, a ovo im je četvrto učešće u polufinalu u poslednjih pet sezona. Najviše puta u ovoj fazi sastajali su se upravo Real i Bajern, ovo im je četvrti puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve