Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.04.2014.

20:45

Atletiko izbacio Barsu, Bajern MU!

Ekipe Bajerna iz Minhena i Atletiko Madrida preostali su učesnici polufinala Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

'Jorgandžije' su u revanš meču minimalnim rezultatom savladali Barselonu. U prvom susretu nije bilo pobednika, ali je ovoga puta po Katalonce koban bio Koke - 1:0.

Daleko uzbudljivije bilo je u Minhenu, gde je aktuelni prvak Evrope tek posle preokreta savladao Mančester Junjted. Gosti su poveli evrogolom Patrisa Evre u drugom poluvremenu, ali su Bavarci golovima Mandžukića, Milera i Robena stigli do preokreta - 3:1.

Atletiko je pobednički gol postigao već u petom minutu. Adrijan je pogodio prečku iz daljine, usledio je centaršut sa levog boka na drugu stativu, Adrijan je bio najviši u skoku i poslao je pravo na nogu usamljenog Kokea koji je smešta u mrežu.

Madriđani su posle toga imali nekoliko izglednih prilika, ali su uspevali da pogađaju samo prečke i stative. S druge strane, Barselona je imala inicijativu i svoje šanse, ali do kraja meča nije uspela da izjednači i stigne do produžetaka. Najbolje prilike za Katalonce propustio je Brazilac Nejmar, a posebno fascinantan utisak ostavila je taktika Dijega 'Čola' Simeonea na Lionelu Mesiju - koji je bio totalno odsečen i zatvoren.

Ovo je bio peti meč Barselone i Atletika ove sezone, ali prvi put da je neko izašao kao pobednik. 'Jorgandžije' će imati priliku da sitgnu do svog trećeg finala elitnog kontinetalnog takmičenja.

Aktuelni šampion Evrope Bajern zadržao je šasnu da uđe u istoriju- kao prva ekipa koja je odbranila trofej Lige šampiona. Ali, do trijumfa protiv šampiona Engleske stigao je tek posle preokreta. 'Đavoli' su poveli preko Patrisa Evre u 57. minutu, kada je Francuz projektilom sa 30 metara zakucao loptu od prečku u gol Manuela Nojera.

Ipak, radost engleskog tima kratko je trajala, jer je Mario Mandžukić već u sledećem napadu doneo izjednačenje. Nepunih 10 minuta kasnije, Tomas Miler je u potpunosti prekorenuo rezultat, na asistenciju Arjena Robena, da bi tačku na meč stavio Holanđanin pogotkom u 76. minutu susreta.

Nemanja Vidić predvodio je sa kapitenskom trakom ekipu Dejvida Mojsa.

Žreb za polufinale održaće se 11. aprila u Nionu.

Rezultati i strelci četvrtine finala Lige šampiona:

Bajern Minhen - Mančester Junajted 3:1(0:0) -- 1:1 (prvi meč)
Mandžukić 59, Miler 68, Roben 76 - Evra 58
Atletiko Madrid - Barselona 1:0(1:0) -- 1:1
Koke 5

utorak:
Čelsi - Pari Sen Žermen 2:0
Borusija Dortmund - Real Madrid 2:0

Tok mečeva:

Sastavi:

Bajern Minhen: Nojer - Alaba, Boateng, Dante, Lam - Roben, Kros, Gece (Rafinja), Riberi, Miler - Mandžukić

Mančester Junajted: De Hea - Džouns, Smoling, Vidić, Evra - Flečer (Ernandes), Karik; Valensija, Runi, Kagava - Velbek (Januzaj)

========================================================================================

Atletko Madrid: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Felipe - Koke, Gabi, Tijago, Garsíja - Adrian (Dijego), Villa (Rodriges)

Barselona: Pinto - Dani Alves, Masćerano, Bartra, Alba, Buskets, Šavi, Inijesta (Pedro), Fabregas (Sančes) - Messi, Neymar

Bajern je krenuo snažno od starta, pa je u prvih pet minuta izveo već tri kornera. Ipak, nije uspeo da ozbiljnije pripreti De Hei.

Prvu šasnu na Visente Kalderonu imao je Lionel Mesi, ali su 'Jorgandžije' prve povele. Andrijan je najpre pogodio stativu, da bi u nastavku akcije Raul Garsija uputio odličan centaršut na drugu stativu, a Adrijan je rutinski spustio na nogu usamljenog Kokea - 1:0.

Junajted je uspeo da se oslobodi početnog pritiska i zapreti preko Vejna Runija. Engleski reprezentativac našao se na ivici kaznenog, ali je oklevao pa ga je Dante izblokirao. Pri tom, sve vreme je imao slobodnog Šinđija Kagavu na levoj strain.

Igra se u visokom ritmu na "Kalderonu", a posle pogotka videli smo nove tri odlične šanse. Koban po Barselonu mogao je da bude bivši napadač Katalonaca David Vilja, ali je posle dobrog prodora pogodio samo stativu. Brzo su gosti uzvratili, a šanse su propustili Cesk Fabregas i Lionel Mesi.

Bavarci su ponovo preuzeli kontrolu na terenu, ali defanzivci tima sa Ostrva za sada bez većih problema otklanjaju opasnosti. Nedugo zatim, novu šansu za 'Đavole' kreira Vejn Runi, a gol Antonija Valensije biva opravdano poništen, jer su i Kagava i Ekvadorac bili u ofsajdu.

Nastavlja da Atletiko sa stihiskim napadima, a novu prečku pogađa David Silva. Ovoga puta je prošao po desnom boku i divno gađao dalji ugao gola Pinta - ali se prečka ponovo isprečila.

Ekipa Herarda Martina za sada preti uglavnom posle kontri. Nejmar je fantastičnim driblingom prevario trojicu čuvara na levom krilu i poslao loptu po zemlji do Mesi, ali Argentinac sa samo pet metara šutira pored gola.

U međuvremenu na "Alijanc Areni", Nemanja Vidić je zaradio žuti karton, a Frank Riberi i David Alaba bili su neprecizni sa distance.

Posle dominacije Atletika gosti su uspeli da se konsoliduju i počnu ozbiljnije da prete Tibu Kurtoi. Andreas Inijesta je presekao jednu kontru 'Jorgandžija' i povukao je ka golu, usledio je šut ali je Belgijanac bio siguran.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata na oba susreta. Bajern je pokušavao uglavnom preko Robena, ali Holanđanin nije uspeo da pogodi gol Španca. S druge strane, Katalonci su nastavili sa bezuspešnim atacima.

Mančester je prvi zapretio u nastavku, Runi je dva puta slao loptu u peterac posle kornera, ali je odbrana Bajerna uspela da otkloni opasnost.

Veliku šansu za Barselonu propuštaju Nejmar, a zatim i Šavi. Kapiten Katalonaca je divno uposlio Brazilca, koji izlazi sam na Kurtou, da bi golman Atletika odlično intervenisao i izbio loptu iz nogu Nejmara. Međutim, lopta se odbila do Šavija na ivici kaznenog, ali je njegov pokušaj završio za malo preko prečke.

Kakav gol Patrisa Evre za vođstvo Junajteda. Nastavio je tim Dejvida Mojsa da pritiska domaću ekipu, da bi u 57. minutu uspeo da stigne do vrednog gola. Antonio Valensija je centirao sa desnog krila, a lopta je stigla do Francuza na oko 30 metara levo iskosa - usledila je 'bomba' koja je od prečke završila u golu Manuela Nojera - 0:1.

Ekspresno je Mario Mandžukić odgovorio na vođsvo gostiju, a upravo je Patris Evra zakasnio da pokrije Hrvata. Frank Riberi je idealno centrirao sa levog boka, a Mandžukić lagano na drugoj stativi sproveo loptu u gol - 1:1.

Nastavile su da se ređaju šanse na "Alijanc Areni". Najpre je Riberi probao sa distance, da bi Runi već u sledećem napadu neobjašnjivo slabo šutirao sa samo desetak metara od gola Bajerna.

Barsa i dalje kontroliše igru na Visente Kalderonu, ali ne uspeva ozbiljnije da pripreti. Ekipa Dijega Simeonea to odlično koristi i preti iz kontri, a solidne šanse propustili su Godin i Dijego.

Nije dugo trajao rezultatski egal u Minhenu, a preokret Bajernu doneo je Tomas Miler. Arjen Roben je dugo držao loptu u desnom ćošku kaznenog gostiju i poslao loptu po zemlji na peterac - gde se Miler bolje snašao od Vidića i, uz dosta sreće, smestio loptu u mrežu - 2:1.

Pokušao je Dejvid Mojs uvođenjem Čičarita Ernandesa da prodrma ekipu i pokuša da stigne gola vrednog polufinala, ali je Arjen Roben kaznio otvorenju igru 'Đavola'. U svom stilu je vukao loptu sa desne na levu stranu, prevario nekoliko čuvara i uputio udarac, lopta na putu ka mreži kači Vidića i završava iza gola De Hee - 3:1.

Sve je manje vremena za Barselonu, a novu odličnu šansu propušta Nejmar.Agilni Aleksis Sančes je uspeo da nadmudri čuvare i bocne loptu na peterac, Nejmar je bio najbrži, bacio se, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve