Nova vest
Fudbal

Subota, 05.04.2014.

15:23

Zvezda slavila u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak u Subotici sa 2:1 u duelu 22. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Slaviše Stojanovića je tako ostvarila 12. uzastopnu pobedu i ponovo stekla četiri boda više od Partizana koji od 18h igra sa Vojvodinom.

Crveno-beli su postigli golove na vreme na teškom terenu u Subotici, imali su poteškoća u poslednjih 10-ak minuta protiv motivisanog domaćina, ali su ipak osvojili nova tri boda u borbi za titulu.

Prvi gol postigao je Mijailović u 22. minutu nakon sjajnog dodavanja Ninkovića, a na 2:0 je povećao Mrđa u 75. minutu posle asistencije Milijaša. Konačan rezultat postavio je Šarac u 78. minutu.

U istom terminu u subotu odigrana su još četiri duela. Pobede su ostvarili Rad i Voždovac, a dueli Radnički 1923 - Sloboda i Novi Pazar - Jagodina završeni su nerešenim rezultatom.

Tok meča:

Iako je Zvezda počela bolje, prvi pokušaj u drugom minutu imao je domaćin, ali je udarac Torbice iz prekida završio u živom zidu. Dva minuta kasnije Zvezda je zapretila iz kornera, a prvi pokušaj ka golu domaćina imao je Milijaš u 12. minutu ali je šutirao preko gola.

Zvezda je igrala sve bolje što je meč više odmicao, a u 19. minutu Darko Lazović je nakon sjajne akcije umalo postigao prelep gol. Dauda mu je odigrao odlično petom, zatim je Lazović probacio jednom defanzivcu domaćih krozn noge i šutirao spoljnom, ali Aleksić je paradom odbranio.

Samo dva minuta kasnije Zvezda je povela. Ninković je prelepim dodavanjem izbacio kompletnu odbranu Spartaka, Mijailović se ubacio i iz prve pogodio za 1:0.

Tri minuta nakon vođstva Zvezde sudija je pokazao žuti karton igraču domaćih Miloševiću. Pokušali su igrači Spartaka u tom periodu sa nešto ofanzivnijom igrom, ali Zvezda je igrala organizovano i lagano je odbijala sve nalete domaćih.

U 29. minutu Aleksić je imao problema sa udarcem Daude, ali je ipak ostalo 1:0. U 32. minutu Dauda je dobio odličnu loptu, istrčao je ispred Aleksića, ali je glavom dao sebi prejak for i šansa je propala.

Uzvratio je Spartak u 35. minutu, Džugurić je imao mnogo prostora, ali je slabo centrirao. Do kraja prvog dela Zvezda je imala još nekoliko opasnih napada, a u poslednjim trenucima veliku šansu propustio je Pečnik. Dobio je odličnu loptu iz prekida na desnoj strani, bio je praktično sam ispred Aleksića ali je loše reagovao u pokušaju da asistira i ostalo je 1:0 posle 45 minuta.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minutu, Dauda je nezgodno pao i povredio se na teškom terenu u Subotici. Pokušao je Nigerijac da nastavi, ali nije mogao pa ga je u 52. minutu zamenio Kasalica.

Zvezda je početkom drugog dela pokušala da umrtvi igru zadovoljna rezultatom, a u 63. minutu Ninković je sjajno proigrao Kasalicu koji ipak nije uspeo da savlada Aleksića.

Minut kasnije Ninković je ponovo bio asistent, a ovoga puta slabo je šutirao Mrđa sa ivice kaznenog prostora.

Zvezda je sredinom drugog dela pokušala da drugom golom reši meč, a u 69. minutu Pečnik je pokušao volej udarcem ali slabo.

Veliku šansu Spartak je imao u 71. minutu. Novaković je na drugogj stativi bio potpuno sam, sačekao je centaršut i pokušao iz prve ali slabo preko gola.

Samo četiri minuta kasnije meč je praktično odlučen. Milijaš je odlično centrirao sa desne strane na peterac, a tamo se Mrđa poklonio za 2:0. To je najboljem strelcu lige 14. gol u sezoni.

Samo tri minuta nakon gola Mrđe Spartak se vratio u meč. Novaković je skrenuo ubačenu loptu glavom, a tamo je na petercu natrčao Šarac i iz prve je smestio iza Bajkovića – 2:1.

Do kraja utakmice domaćin je pokušao da stigne do izjednačenja i boda, imao je i nekoliko opasnih napada, ali Zvezda je ipak uspela da sačuva vođstvo i osvoji vredna tri boda na teškom terenu u Subotici.

Spartak: Aleksić, Antonić, Radović, Lazić, Milošević, Kovačević, Mrkela, Šarac, Torbica, Džugurić, Nosković.
Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Mrđa, Dauda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve