Nova vest
Fudbal

Subota, 05.04.2014.

13:23

Najbolji srpski klub u Obrenovcu?

Šta je zajedničko Nemanji Matiću, Filipu Đuričiću, Radosavu Petroviću, Ivanu Obradoviću, Urošu Đurđeviću i Ivanu Radovanoviću?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pa, osim što su vrhunski fudbaleri svih šestorica su počeli da se bave fudbalom u istoj školi – “Obrenovac 1905”.

Potpuno neverovatno zvuči podatak da su petorica srpskih reprezentativaca i prvak Evrope sa mladom reprezentacijom Srbije počeli da pikaju fudbal u ovoj maloj sredini.

“Milina je kada gledate prenos i tamo negde u belom svetu vidite igrača koji je trenirao u vašem klubu. Taj osećaj ne može da se opiše, on mora da se doživi”, kaže ponosni Miodrag Arsović osnivač ove škole za časopis ‘Šampioni’ u izdanju Sportskog saveza Srbije.

“Obradovića sam primetio na jednom turniru u mestu odakle je Nemanja Matić. Bili smo na raznim turnirima, pobeđavali i gubili. Nema mnogo filozofije, samo rad, rad i rad. Ne treba sve meriti kroz rezultat. Štaviše, rezultat je sada kada nabrajamo koliko je igrača prošlo kroz naš klub. To je istorija, to je najbolji rezultat”, dodaje Arsović, koji je pokušao da objasni tajnu uspeha:

“Obilazimo obdaništa, škole i tu stičemo sliku o deci. To je baza. Imamo preko 200 mališana različitog uzrasta. To je naše blago. U njima tražimo novog Nemanju, Filipa, Ivana, Marka.”

U svakom slučaju, Obrenovac 1905 je lepa priča srpskog fudbala, kojih svakako nema mnogo…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve