Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.03.2014.

22:00

Orlovi: Filip Kostić nova nada

Proteklog vikenda nisu se istakli srpski fudbaleri u ligama „petice“, ali su blistali naši internacionalci u ostatku Evrope

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji igrač vikenda svakako je bio Filip Kostić koji je asistencijom i golom režirao preokret Groningena protiv PSV-a.

Sjajan je bio i Miroslav Radović koji je rešio derbi Poljske i gurnuo Legiju korak bliže tituli, a strelci su bili još Rišairo Živković, Zvonimir Vukić, Dejan Lekić, Dalibor Veselinović, Slavko Perović, Nenad Milosavljević, Marko Mirić, Nemanja Andrić i Miloš Stojanović.

Engleska: Nemanja Vidić se vratio u prvu postavu Mančester Junajteda i sjajno zaustavljao napade Aston Vile za ubedljivih 4:1. Branislav Ivanović i Nemanj Matić su igrali solidno protiv Kristal Palasa, imali su i po dva šuta, ali je Čelsi poražen autogolom Džona Terija. Aleksandar Kolarov sa klupe gledao remi Mančester Sitija sa Arsenalom.

Italija: Kolo u Seriji A obeležio je Siniša Mihajlović koji je jurio sudije po terenu pa je isključen u remiju sa Fiorentinom, za koju je ceo meč odigrao Nenad Tomović. Nenad Krstičić je dobio 80 minuta od Mihe. Adem Ljajić je sa klupe gledao pobedu Rome u Sasuolu, Filip Janković nije dobio šansu na gostovanju Parme kod Lacija,

Nikola Maksimović je igrao u pobedi Torina nad Kaljarijem čiji je Vlada Avramov primio dva gola. Ivan Radovanović igrao je ceo meču u porazu Kjeva od Milana, dok je Boško Janković ostao na klupi ubedljve Verone protiv kluba u čijem je vlasništvo, Đenoe.

Španija: Dejan Lekić postigao je deseti gol u Segundi, ali je Hihon poražen kod Las Palmasa. Antonio Rukavina je "požutio" u pobedi Valjadolida u Primeri, dok je Aleksandar Pantić igrao svih 90 minuta u remiju Viljareala sa Elčeom.

Nemačka: Miloš Jojić igrao je posledjih 15 minuta kada je Borusija uspela da stigne do pobedonosnog gola protiv Štutgarta. Nikola Đurđić igrao 82 minuta, ali nije bio strelac u remiju Grojter Firta 2:2 kod Sankt Paulija. Vujadin Savić je ostao na klupi u remiju Bilefelda.

Portugal: Lazar Marković i Ljubomir Fejsa nisu imali konkretan učinak u minimalnoj pobedi Benfike, a samo su oni od Srba dobili šansu na gostovanju u Bragi, za koju je poslednjih 35 minuta igrao Aleksandar Miljković.

Francuska: Tuluz je primio dva gola sa Đorđem Veškovcem i Urošem Spajićem u odbrani, a u poslednjih desetak minuta nije pomogao ulazak Pavla Ninkova da se osvoji više od boda protiv Ažaksjoa. Miloš Krasić je sa klupe gledao poraz Bastije u Renu.

Holandija: Igrač kola verovatno je Filip Kostić koji je asistencijom i golom pomogao Groningenu da savlada PSV u Ajndhovenu. Njegovu asistenciju u pogodak za izjednačenje pretvorio je Rišairo Živković. Dušan Tadić nije imao rešenja u derbiju sa Ajaksom, pa se Tvente porazom 3:0 verovatno oprostio od titule. Uroš Đurđević igrao 20-ak minuta za Vitese u remiju sa Herenvenom, Uroš Matić igrao je u remiju Brede.



Belgija: Aleksandar Mirović je bio rezerva u derbiju Belgije, dobio je šansu u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da donese Anderlehtu bar bod u Liježu. Luka Milivojević je opet ostao na klupi. Dalibor Veselinović kao rezervista u nadoknadi vremena potvrdio pobedu Beverena nad Lirsom.

Đorđe Despotović i Jugoslav Lazić sa klupe gledali debakl Lokerena. Nebojša Pavlović učestvovao u ubedljivoj pobedi Kortrajka nad Serkl Brižom, dok je Branislav Petrović meč gledao sa klupe.

Rusija, Grčka, Turska, ostali: Aleksandar Luković sa klupe gledao preokret Zenita, kao i Marko Lomić Dinamov u Tomsku, a Nemanja Tubić Krasnodarov u gradskom derbiju kod Kubanja, u Rusiji.

Zvonimir Vukić je dao gol za PAOK kojim je pokrenuo preokret svog tima paroti Kaloanija za 2:1. Vladimir Stojković je sačuvao gol Ergotelisa u minimalnoj pobedi nad Janinom, a Marko Šćepović je igrao pola sata u trijumfu Olimpijakosa.



U Turskoj, Jagoš Vuković je odoleo sa Konjasporom Vesliju Snajderu i Galatasaraju. Slavko Perović doneo je 2:0 Manisi, ali je njegov tim remizirao u Adani.

Miroslav Radović doneo je Legiji pobedu u velikom derbiju Poljske sa Lehom. Milan Vilotić i Milan Gajić poraženi sa Jang Bojsom od Araua u Švajcarskoj.



Nenad Milosavljević doneo je pobedu CSKA iz Sofije protiv Liteksa u Loveču u Bugarskoj, a Marko Mirić je potvrdio pobedu Minska nad Brestom u Belorusiji.

Nemanja Andrić dao treći gol za Đer protiv MTK u Mađarskoj, Miloš Stojanović je doneo bod Gjeongnamu u Južnoj Koreji, a sa njim su u timu bili i Miloš Bosanšić i Sreten Sretenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve