Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.03.2014.

14:27

Ilić obeležio trijumf Partizana

Fudbaleri Partizana savladali su OFK Beograd sa 2:0 u gostima, u meču koji je obeležio kapiten ’crno-belih’ Saša Ilić.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Ilić je u 56. minutu duplirao prednost gostiju i tako postao najbolji strelac u istoriji Partizana sa 119 golova, prestigavši Stjepana Bobeka.

Pre Ilića, sopstvenu mrežu pogodio je Nikola Vasiljević na samom kraju prvog poluvremena, posle centaršuta Drinčića iz kornera.

Izabranici Marka Nikolića ovim trijumfom ponovo su se približili na bod Crvenoj zvezdi, koja je u subotu deklasirala Voždovac sa 5:1.

Od 17 časova sastaju se Jagodina – Čukarički, odnosno Napredak i Spartak iz Subotice, dok kolo zatvaraju Vojvodina i niški Radnički, utakmicom od 19 časova.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

Domaći tim igra u sastavu: Zečević - Vasilić, Vasiljević, Planić, Obradović - Pilipović, Zđelar - Gajić, Paločević, Dražić - Čavrić, dok je trener Partizana Marko Nikolić izveo sledećih 11 fudbalera: Lukač - Vulićević, Stanković, Obradović, Volkov - Brašanac, Drinčić - Živković, Ilić, Luka - Škuletić.

Partizan je od starta krenuo veoma ofanzivno, međutim domaći su iz lepe kontre imali dobru priliku, „crno-beli“ su loše postavili ofsajd zamku, ali su ipak uspeli da se odbrane. Prethodno je Škuletić u desetom minutu imao jednu polupriliku.

Ponovo je OFK pripretio iz kontre, Čavrić je dobro istrčao i ispratio dodavanje sa sredine terena, ali je napravio prekršaj nad Stankovićem. "Romantičari" su napravili pravi bedem pred svojim golom, Vulićević je centaršutom probao da pronađe Škuletića, ali je odbrana domaćih neutralisala napad.

Najveća prilika za Partizan otišla je u nepovrat, udarac Brašanca glavom sa nekoliko metara odbranio je Zečević, natrčao je Škuletić, ali je njegov šut čuvar mreže domaćih uspeo da izbaci u korner, od prečke u 22. minutu.

Još jednom su gosti pogodili okvir gola, Škuletić je bio uključen i u ovu akciju, prošao je po levom krilu, vratio na ivicu šesnaesterca, ali se Luka okliznuo i lose zahvatio loptu levom nogom.

OFK se potom oslobodio i ponovo sa dve kontre opasno pripretio, međutim Dražić i Čavrić nisu najbolje reagovali, a za sada tandem Obradović-Stanković odlično funkcioniše, pa se u timu "crno-beli" i ne oseća toliko odsustvo startnog centarhalfa Branislava Trajkovića.

U 41. minutu Andrija Živković je imao sjajnu priliku, Luka je prošao po sredini, došao nadomak kaznenog prostora, te propustio loptu na desnu stranu, mladi reprezentativac je levom nogom gađao suprotni ugao gola domaćih, ali je za malo bio neprecizan.

Prvo poluvreme je produženo za dva minuta, a u tom periodu Vladimir Volkov je uputio snažan udarac sa nekih dvadesetak metara, golman je odbio loptu u korner, posle čega je Partizan poveo.

Udarac iz ugla je izveo Nikola Drinčić, a loptu u mrežu prosledio je defanzivac domaćih Nikola Vasiljević.

Partizan je nastavio sa ofanzivom i u drugom poluvremenu, a posle kornera Drinčića, te dodavanja glavom Stankovića, kapiten Saša Ilić je bio brži od golmana Zečevića i duplirao prednost aktuelnom šampionu Srbije u 56. minutu.

Trener OFK Beograda Zlatko Krmpotić je izvršio već dve izmene, van terena su Ješić i Pilipović, a njihova mesta na terenu zauzeli su Paločević i Micevski.

Drinčić je u 69. minute dobro izveo skraćeni korner, nabacio idealnu loptu, a Volkov je pokušao udarcem glavom, lopta je proletela pored stative.

U 74. minute, Dražić je istrčao posle duge lopte I skoka saigrača, šutirao iz poluvoleja sa nekih 20-ak metara, ali je njegov udarac završio pored gola.

Četiri minuta kasnije, Danilo Pantić menja rekordera Sašu Ilića.

Do kraja utakmice nije bilo previse uzbuđenja, pa je Partizan ostvario novu pobedu I ponovo se približio Crvenoj zvezdi na samo jedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve